ATENȚIE, ȘOFERI! În ce zone ale Constanței vă puteți trezi cu "caracatița" la roată

2592
9
ATENȚIE, ȘOFERI! În ce zone ale Constanței vă puteți trezi cu
Polițiștii locali constănțeni încearcă să-i disciplineze pe șoferii care se trezesc să parcheze oriunde le este la îndemână. Astfel, oamenii legii încearcă să facă față numărului mare de solicitări de la pietoni, care se plâng că nu mai pot ieși pe stradă, pentru că nu au pe unde circula. Iată de unde vin solicitările și pe ce zone se concentrează polițiștii locali. 

Polițiștii locali din Constanța ar trebui să reprezinte o "prelungire" a brațului legii, preluând o parte din atribuțiile polițiștilor. Conform legislației, aceștia au sarcina de a asigura paza și ordinea publică în oraș, precum și sarcini de natură rutieră. Însă, la Constanța, polițiștii locali se identifică, practic, cu celebrele "caracatițe" care blochează roțile șoferilor.

Probleme, probleme…

Atunci când anumite situații o cer, polițiștii locali renunță la monitorizarea și "curățarea" străzilor de mașinile parcate neregulamentar. De exemplu, ieri, șoferii constănțeni au putut să răsufle liniștiți și să își așeze mașinile cum și pe unde au dorit. Din cauza numărului mic de angajați, Poliția Locală trebuie să se conformeze și să se axeze pe cele mai importante lucruri.

"Avem foarte multe sesizări din partea cetățenilor. Din nefericire, nu reușim să intervenim în permanență, iar echipajul care are în activitate strada Soveja și Dezrobirii se mai abate și pe strada Baba Novac. Cetățenii se plâng că nu pot ieși în strada principală, Baba Novac, pentru că sunt foarte multe mașini parcate în permanență. Astfel, noi încercăm să le rezolvăm și problemele celor din zonă, însă în limita personalului de care dispunem. Astăzi (ieri - n.r.), de exemplu, nu am reușit să trimit niciun echipaj, pentru că am avut foarte multe probleme. De exemplu, am avut găuri în asfalt pe bulevardul Tomis, la intersecție cu strada Decebal, pe mijlocul drumului, la fel și la intersecția bulevardului I.C. Brătianu cu strada Cumpenei, în zona Podului de butelii, unde a fost nevoie de dirijare, a fost o spărtură în Tomis 3. Pentru toate aceste probleme a trebuit să intervenim pentru fluidizarea traficului", povestește Daniel Bratu, șeful Poliției Locale Constanța.

Zone vizate: Bd. Tomis, Lăpușneanu, Mamaia și strada Soveja

Șeful Poliției Locale recunoaște că probleme cu mașini parcate neregulamentar există în tot municipiul, însă ei încearcă, pe cât posibil, să țină "curat" măcar bulevardul principal al orașului: Tomis.

"Există, pur și simplu, cetățeni care nu vor să înțeleagă că nu este permisă oprirea într-o anume zonă. Accentul este pus, în continuare, pe bulevardele principale. În condițiile în care am două echipaje, ambele vor sta pe bulevardul Tomis. Dacă am mai multe echipaje, trei, patru, maxim cinci, atunci voi trimite și pe bulevardul Mamaia, pe strada Soveja și bulevardul Lăpușneanu De obicei, pe bulevardul Tomis avem două echipaje, unul de la Tomis 3 la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța și unul din această zonă până în zona Primăriei. De obicei, aceștia reușesc să facă față, însă sunt zile și zile", spune Daniel Bratu.

Comentează știrea

catalin
27 martie 2013
parcare

Ca sa fie mai usor pentru deblocarea macar a trecerilor de pietoni in dreptul carora se parcheaza masina de catre guzganii cu carnet ( vezi in special trecerea de pietoni de la Macu Rosu de care s-a mai tot scris ) ar fi mai ieftin sa se monteze catre trei stalpisori de protectie ( asa cum sunt in intersectia Soveja cu Tomis ) si ati scapa de problemele din zona ( tot nu are politia locala personal suficient iar costurile ar fi insignifiante raportat la inlaturarea pericolului de accident al copiilor care traverseaza in fiecare dimineata dintre masini

Mazare jr.
27 martie 2013
ha ha

pe mine niciodata nu ma vedeti cand imi parchez jeep-ul pe trecerea de pietoni, vis-a vis de primaria lu'taticu, pe tomis.....stiu ca ma apreciati pt k mi beau cafeaua la barurile de fitze de pe tomis, si eu va puuup !!!!

sofer
27 martie 2013
spaga

50 ron =spaga ptr deblocare

gogu
27 martie 2013
foarte bine!

poitia locala se identifica cu "caracatitele", dar foarte bine le face bizonilor care nu au niciun respect pentru lege, pentru ceilalti participanti la trafic. guzganilor le-a luat masa strada si se cred regii asfastului. cand te grabesti si in fata ta opreste prostu sa-si ia tigari, tragi un dumnezeu printe buze, iti bagi ceva in mama lui, tragi tare de volan si speri ca...merita luat permisul pe viata. oricum, foate bine le face. felicitari!

hmm
27 martie 2013
concediat

Ar trebui concediati toti din Politie care zic "ne descurcam cum putem...". Afara cu voi!

constantean
27 martie 2013
japca

in orasu constanta se fura la greu iar politia comunitara sta la caldura in loganuri si asteapta ca hotii sa opreasca unu pe interzis ca sa le faca buzunaru gros la jmecheri.Nu vedeti ca va lasati prostiti de vorbele primarului ca aveti siguranta in constanta cu politia comunitara pe bani vostri.bravo dle primar prostiti pe constanteni in continuare ca dorm pe ei cu gandu la pachete

anonim
27 martie 2013
montati caracatite

va rog sa verificati si str. adamclisi, intre restaurantul integra si brotacei. nu poti circula pe trotuar. masinile sunt parcate pe trotuare

Ion Haralambie
3 aprilie 2013
Parcari

Politia vine si ne pune caracatite pe roti, dar de ce politia nu vine sa darime constructiile ilegale de pe spatiile verzi , cum este cea de pe Tomis colt cu Tulcei , unde este statia de taxiuri, sau unde este magazinul chnezesc de la brotacei, sau blocurile care sau facut la Anexa Brotacei, sau blocurile care se fac pe Lapusneanu, sau bisericile care se fac pe spatiile verzi..se pot face parcari si se pot largi strazi, dar swe pare ca toti ne mint pe noi constantenii, factura la gubnoi s-a marit, fiindca edwart martin, baiatul lui fostul prefect al constantei Martin cel cu firma Polaris, vor sa ne jecmaneasca , cu mazare in frunte si Moga inginerul de la fostul Enrgomontaj Navodari, si cu camarila Geoana , nicusor constantinescu de la Ploiesti....vedti pe cine a-ti votat?

bogdan
12 octombrie 2013
caracatitele

Niste inculti au ajuns Politia Locala.Oare ce scoala au facut pentru ca eu stiu cel putin trei persoane adica politai din cadrul politiei locale constanta care nu stiu sa vorbesca dar sa mai si aplice legea.Dar intr-o tara de hoti ce mai vreti???politai pregatiti sau prosti???HAi ca-i alegem pe astia de la locala

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3522 secunde