Atenție șoferi! Polițiștii vor supraveghea traficul pe autostrăzi

373

Mii de români au profitat de ziua liberă de Sfânta Maria și au plecat într-un weekend prelungit la mare. Poliția rutieră se așteaptă ca azi să fie aglomerație pe autostrăzi și pe drumurile care fac legătura între litoral și Cernavodă.


Poliția Rutieră acționeză pe principalele artere rutiere pentru prevenirea evenimentelor rutiere și asigurarea fluenței traficului.

"În scopul asigurării fluenței traficului rutier și, mai ales, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, peste 3.200 de polițiștii rutieri vor acționa la nivel național pentru combatere a indisciplinei rutiere, asigurarea fluenței traficului și prevenirea evenimentelor rutiere", precizează, într-un comunicat, Poliția Română

"Întrucât sunt estimate aglomerări pe autostrăzile A1, A2 și pe DN 1, pentru prevenirea evenimentelor rutiere a fost suplimentat numărul de echipaje de poliție rutieră pregătite să asigure un dispozitiv rutier flexibil, care să fie în măsură să combată principalele cauze generatoare de evenimente rutiere, să sancționeze cu fermitate încălcarea normelor de circulație pe drumurile publice și să asigure siguranța circulației în punctele sau zonele cu risc mărit de victimizare sau atunci când acest lucru se impune", spune Poliția.

Totodată, luni, începând cu ora 17.00, polițiștii rutieri aflați pe autostrada A2 și pe DN 1 vor fi sprijiniți de un elicopter al Inspectoratului General de Aviație al MAI, care va monitoriza traficul și va comunica in timp real echipajelor din teren eventualele probleme astfel încât acestea să fie remediate și să fie asigurate fluența și siguranța traficului rutier.

Polițiștii vor folosi aparatura video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor. Astfel, în cadrul acțiunilor vor fi utilizate peste 400 de aparate radar, printre care și sistemele de măsurare a vitezei de tip TRU-CAM, care măsoară viteza autovehiculelor prin sistemul undelor laser.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9945 secunde