Concurs Atenție șoferi! Scanerul de roviniete vă pândește

1127
Atenție șoferi! Scanerul de roviniete vă pândește - 572fecdc8f28be1c415ef2443e08d0df.jpg

Articole recomandate

De pe 1 octombrie 2010, de când a fost introdus sistemul electronic de verificare al rovinietelor, încasările la bugetul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) au ajuns la sute de milioane de lei. Din prima lună, suma colectată a fost de 75 de milioane de lei față de 41 de milioane cu un an înainte. În ianuarie, CNADNR a avut un venit de 77 milioane de lei.
Peste 14.000 de români s-au ales cu procese verbale de contravenție pentru lipsa rovinietei. Cei care au fost surprinși în trafic fără documente care să ateste plata acesteia au primit acasă, prin poștă, amenzi care variază între 250 și 4.500 de lei, în funcție de categoria mijlocului de transport.

Amenzi date în lipsa rovinietei
Astfel că, pentru șoferii de autoturisme care nu au achitat tariful de utilizare a rețelei de drumuri națio-nale, amenda luată este între 250 și 500 de lei.
Pentru vehiculele de transport marfă care nu depăsesc 3,5 tone, amenda este între in 750 - 1.250 lei.
Între 1.250 - 1.750 lei plătesc șoferii mașinilor de transport persoane cu maximum 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto) cât și pentru vehiculele de transport marfă a căror greutate este de la 3,5 t până la 7,5 t. Șoferii surprinși transportând persoane cu mai mult de 23 de locuri pe scaune și care conduc fără rovinietă, primesc o amendă de până la 2.250 de lei.
Cea mai mare amendă, în cazul lipsei rovinietei, este între 3.000 și 4.500 de lei pentru vehiculele de transport marfă ce depășesc 12 t.
Totodată, acest surplus de venituri a fost transformat în cheltuială de Compania de Autostrăzi și Drumuri Naționale, care a încheiat un contract de zeci de milioane lei cu o firmă privată, în vederea emiterii și transmiterii amenzilor către șoferii fără vinietă.

Locații periculoase
La nivelul județului Constanța, din luna noiembrie, există două dispozitive de scanare a vehiculelor în vederea depistării acelor șoferi care nu plătit rovinietele. Potrivit directorului adjunct al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Constanța (DRDP), Ștefan Gheorghiu, în decursul unei luni, aceste aparate pot fi amplasate pe orice drum național din județ.
Cele mai "periculoase" locații sunt pe variantă și pe porțiunea de drum dinspre Constanța spre Ovidiu, până în Carrefour. Mulți constănțeni uită că pe aceste tronsoane au nevoie de rovinietă și astfel se trezesc cu amenzi usturătoare pentru că au mers până la Metro sau până la Carrefour.
Corina BAGIE

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6931 secunde