Nava-şcoală ”Mircea” pleacă într-un nou marş internaţional de instrucţie pe Marea Mediterană

321
Nava-şcoală ”Mircea” pleacă într-un nou marş internaţional de instrucţie pe Marea Mediterană - nava-scoala-1719330176.jpg

Articole de la același autor

Nava-şcoală „Mircea” va pleca, miercuri, într-un nou marş internaţional de instrucţie pe Marea Mediterană, cu studenţi ai Academiei Navale, pentru o perioadă de 40 de zile, informează Statul Major al Forţelor Navale.


La bordul navei-şcoală vor urca 86 de studenţi din anul al II-lea al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” din Constanţa şi opt studenţi străini de la academii partenere din cinci state.


Potrivit sursei citate, nava-şcoală „Mircea” va pleca din portul militar Constanţa, în marşul internaţional de instrucţie din acest an al studenţilor Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”. Pe parcursul celor peste 40 de zile de mare, velierul va parcurge aproximativ 3.400 de mile marine şi va acosta în porturile Pireu (Grecia), Livorno (Italia), Toulon (Franţa), Palermo (Italia) şi Bodrum (Turcia).


La bordul navei simbol a Forţelor Navale Române se vor pregăti 86 de studenţi din anul al II-lea de la Academia Navală, precum şi opt studenţi străini de la academii partenere din Bulgaria, Letonia, Polonia, Spania şi Turcia.


„Tinerii cadeţi se vor instrui sub supravegherea cadrelor didactice din Academia Navală ‘Mircea cel Bătrân’ şi a instructorilor de la bordul navei. Pe lângă misiunea de a îi pregăti pe viitorii ofiţeri de Marină şi inspectori din structurile Poliţiei de Frontieră, nava-şcoală ‘Mircea’ are şi un rol important de reprezentare, velierul fiind Ambasadorul Onorific al României pe mările şi oceanele lumii, precum şi Ambasador al României sustenabile”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Forţele Navale Române.


Ceremonia de plecare a navei va avea loc pe 26 iunie, începând cu ora 10.00.


Velierul va reveni în portul militar Constanţa la începutul lunii august. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2857 secunde