Atenție, șoferi! Toată săptămâna viitoare polițiștii de la Rutieră vor vâna vitezomanii!

299
1
Atenție, șoferi! Toată săptămâna viitoare polițiștii de la Rutieră vor vâna vitezomanii! - ipjmasiniradarpolitie15-1345366447.jpg
În perioada 20-26 august a.c., Direcția Rutieră din Inspectoratul General al Poliției Române va organiza și coordona, la nivel național, o acțiune preventivă pe linia respectării regimului legal de viteză. Activitatea se înscrie în calendarul de activități pentru anul 2012 al Organizației Polițiilor Rutiere Europene - T.I.S.P.O.L., din care face parte și Poliția Rutieră Română, și se desfășoară, concomitent, pe teritoriul tuturor celor 27 de state member
Potrivit unui comunicat al IGPR, în cadrul acțiunii vor fi folosite toate sistemele de supraveghere a traficului rutier și măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor din dotarea poliției.

Operatiunea constituie un element important în strategia T.I.S.P.O.L. de reducere a numărului de persoane decedate sau rănite grav în accidente produse pe drumurile publice din Europa. Potrivit organizației, la nivel european, viteza excesivă se regăsește între primele 3 cauze generatoare de accidente rutiere grave, constituind totodată cauza principală de producere a acestor accidente în rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 ani.

Pericolul de implicare a participanților la trafic în accidente rutiere soldate cu consecințe grave, având drept cauză "viteza", există nu numai atunci când autovehiculele sunt conduse cu o viteză superioară limitei legale, dar și în situațiile în care viteza nu este adaptată la condițiile de drum, chiar dacă se încadrează în limitele impuse de lege.

Din acest motiv, polițiștii recomandă conducătorilor auto să adapteze permanent viteza de deplasare la condițiile de drum, atât pentru siguranța personală și a pasagerilor transportați în autovehicul, cât și pentru siguranța celorlați participanți la trafic.

Comentează știrea

Jack
19 august 2012
Amenzi !

Domnilor de la politie, altceva decat amenzi mai stiti ? Avertismente nu stiti sa dati??!!!!! Si mai dati amenzi regulat si administratorilor de drumuri,nu sunt iluminate bine noaptea, sau de ce nu fac ca afara despartitoare de sensuri si nu ar mai fi atatea accidente( vezi C-ta- Tulcea ) ????. Acolo daca erau despartite drumurile poate mureau doar vreo 2-3 oameni , nu 7 !!! Atat stiti amenzi la soferi ca sa faceti norma ca pe timpuri !!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4108 secunde