Ați cumpărat o mașină din străinătate? Iată cum aflați norma de poluare

369
Ați cumpărat o mașină  din străinătate?  Iată cum aflați norma de poluare - aticumparatmasinanormapoluare-1422195252.jpg

Articole de la același autor

Pentru a afla gradul de poluare, trebuie să vă deplasați la Registrul Auto Român (RAR), unde veți completa o cerere de consultanță cu datele de pe autovehicul și veți primi un răspuns oficial. Pentru a completa cererea de consultanță nu este nevoie să veniți personal, ci puteți trimite datele oricărei persoane, indiferent de localitatea de domiciliu, care să vină în locul dumneavoastră, dar cu datele cerute de modelul cererii. Persoana o va completa la ghișeu și va primi răspuns în scurt timp. Ar fi bine dacă ați putea trimite și o copie a certificatului de conformitate a vehiculului eliberat de producător sau chiar și o copie a actului de înmatriculare.

Activitatea de stabilire a normei de poluare pe care o respectă autovehiculele este una complexă și care presupune un anumit nivel de specializare, precum și accesul la diverse date tehnice și de identificare ale autovehiculelor în cauză. Încadrarea autovehiculelor în gradul de poluare chimică se realizează având la bază o serie de informații complexe de natură tehnică ce provin, în special, din dosarele de omologare ale acestora și care sunt disponibile în anumite baze de date europene la care RAR are acces, la fel ca toate celelalte autorități de omologare europene, sub un regim controlat și printr-un număr limitat de utilizatori. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 11 Decembrie 2014
Stire din Eveniment : Ce program are RAR, de sărbători
Vineri, 12 Decembrie 2014
Stire din Eveniment : Ce program are RAR, de sărbători
Pagina a fost generata in 0.3474 secunde