„Atingeri nedorite!”. Campanie în şcoli pentru prevenirea agresiunilor sexuale asupra minorilor

229
„Atingeri nedorite!”. Campanie în şcoli pentru prevenirea agresiunilor sexuale asupra minorilor - xatingerinedorite-1642778663.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari, au continuat, vineri, 21 ianuarie, activitățile informativ-preventive la Școala Gimnazială „George Enescu” din Năvodari.

Activitățile se desfășoară în cadrul campaniei naționale de prevenire a agresiunilor sexuale asupra minorilor intitulată „Atingeri nedorite”, campanie inițiată de către Poliția Română, în parteneriat cu Asociația Telefonul Copilului, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România, care se va desfăşura până la data de 31 mai 2022.

„Obiectivul principal al inițiativei îl constituie creşterea creşterea gradului de conştientizare din partea copiilor, părinţilor și a cadrelor didactice asupra necesităţii implicării în prevenirea şi combaterea efectelor negative ale abuzului. Astfel, eleviii au fost infomați cu privire la prevenirii victimizării minorilor, ca urmare a infracțiunilor contra libertății și integrității sexuale.

Polițiștii le-au vorbit elevilor despre resursele pe care le au la dispoziție, atât pentru a se informa, cât şi pentru a primi consiliere specializată, faptul că pot suna, gratuit, la 116 111, linia europeană de asistenţă pentru copii, gestionată în România de Asociaţia Telefonul Copilului, și pot scrie la [email protected], dar și pe platforma online a organizatiei: https://www.116111.ro/”, precizează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, Cristina Gavriloaie.

Materialele informative pentru copii includ conţinut elaborat de psihologii Asociaţiei Telefonul Copilului, pe înţelesul lor, sub sloganul „Suntem rezultatul atingerilor trăite: află cum te poți proteja de cele nedorite”. Copiilor le este dedicată și o pagină web care prezintă informații despre recunoașterea unui caz de agresiune sexuală, sfaturi de prevenire, explicații despre impactul psihologic asupra victimei și exemple cu cazuri reale, consiliate de organizație (editate pentru respectarea anonimatului): https://www.116111.ro/AtingeriNedorite.

La activități au participat și inspectori de specialitate din cadrul A.N.A.- Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța, precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.734 secunde