Manifestări festive la Cumpăna, de Ziua Unirii Principatelor Române

297
Manifestări festive la Cumpăna, de Ziua Unirii Principatelor Române - primarie-1642779625.jpg
Primăria și Consiliul Local Cumpăna organizează luni, 24 Ianuarie 2022, de la orele 11.00, o serie de manifestări dedicate împlinirii a 163 de ani de la Unirea Principatelor Române.
 

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, invită, cu acest prilej, toți locuitorii comunei să sărbătorească, așa cum se cuvine, această zi de o importanță istorică pentru poporul român: “Unirea Principatelor Române este unul dintre cele mai îndrăgite momente ale istoriei noastre. Cei 163 de ani care au trecut de la Unire ne-au arătat care este distanţa de la efort la recompensă. Faptele EROILOR noştri sunt cele care ne permit nouă să fim ceea ce suntem astăzi. Lupta românilor din toate timpurile a fost dusă pentru noi - cei care suntem acum aici. Pentru că noi suntem cei care ne bucurăm astăzi de reuşita lor, la fel cum mâine sperăm să se bucure copiii noştri de reuşitele noastre. Aducem astfel, un pios omagiu tuturor eroilor neamului românesc, mai ales celor care mai sunt astăzi printre noi, mulţumindu-le pentru demnitatea cu care au apărat interesele şi integritatea României”.


Ziua va debuta cu depuneri de coroane de flori la monumentul „Memorialul Eroilor”, şi la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial. Ulterior, manifestările vor debuta cu intonarea Imnului de Stat al României şi slujba religioasă.Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3831 secunde