Cămin modern pentru bătrâni, în comuna Cumpăna. „Trebuie să avem grijă de ei”

2788
Cămin modern pentru bătrâni, în comuna Cumpăna. „Trebuie să avem grijă de ei” - fondcumpanacamin-1635175076.jpg

Articole de la același autor

Comuna Cumpăna se pregăteşte pentru o investiţie de amploare. Este vorba despre un proiect care va veni în ajutorarea persoanelor vârstnice din localitate. În acest context, primarul Mariana Gâju a explicat că este vorba despre un cămin de bătrâni care urmează să fie construit în Cumpăna.

Șefa administrației locale din Cumpăna a spus că obiectivul proiectului este acela de a realiza o investiţie pentru îmbunătăţirea infrastructurii serviciilor sociale corelată cu îmbunătăţirea serviciilor de sănătate şi educaţie publică în situaţii de urgentă.

Investiţia este prioritară şi în Strategia de Dezvoltare locală a comunei Cumpăna 2006-2027, strategie asumată pe plan local prin aprobarea de către Consiliul Local al comunei Cumpăna.

Terenul propus pentru construirea acestui cămin rezidenţial se află în patrimoniul UAT Cumpăna şi este situat în zona „Parcul Verde”, având o bună accesibilitate.

Acest teren dispune de toate utilităţile necesare cum ar fi apă potabilă, canalizare, gaze, iluminat public, străzi asfaltate şi se află într-o zonă nouă, în continuă dezvoltare în care s-au construit campus şcolar, locuinţe pentru tineri, complex sportiv, grădiniţă cu program prelungit şi locuinţe particulare. De asemenea în apropiere se află un complex de căsuţe protejate pentru persoanele cu dizabilităţi.

Prin acest proiect se doreşte construirea unui spaţiu adecvat pentru rezidenţă şi asigurarea serviciilor sociale. Vârstnicii vor putea să servească masa, vor avea parte de îngrijiri medicale, vor desfăşura activităţi de terapie ocupaţională şi de petrecere a timpului liber. Aceştia vor avea parte şi de un spaţiu exterior cu alei pietonale, spaţiu verde, mobilier urban şi iluminat ambiental pe o suprafaţă de 2.000 mp.

Autorităţile locale din Cumpăna doresc să îmbunătăţască creşterea calităţii vieţii bătrânilor, atât pe plan social, cât şi cultural şi sportiv.

Clădirea va fi formată dintr-un parter şi două etaje şi va fi construită pe o suprafaţă de 2.532 de metri pătraţi.

„Este un obiectiv de foarte mare importanţă pentru comuna Cumpăna, având în vedere că şi noi avem oameni în vârstă ai căror copii sunt plecaţi. Nu au unde să îi lase, nu au unde să îi ducă şi ne dorim să îi ajutăm. Proiectul a fost expus la Compania Naţională de Investiţii şi se află pe lista sinteză. Eu zic că în doi ani de zile acest cămin va fi construit. Este un ajutor pe care îl oferim acestor bătrâni pentru că merită”, a declarat pentru Cuget Liber primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju.

Edilul din Cumpăna a mai precizat că această investiţie este extrem de benefică, mai ales că acest cămin va fi construit în comuna Cumpăna, care se află la doar 5 kilometri distanţă de oraşul Constanţa.

„Amplasarea la doar 5 kilometri de oraşul Constanţa îi conferă comunei Cumpăna statutul de localitate cu nivel de dezvoltare aproape urban, ceea ce a permis înfiinţarea de cartiere rezidenţiale preferate de cei care preferă liniştea în afara aglomeraţiei din zona urbană. Din acest motiv bătrânii vor avea parte de liniştea necesară în căminul care va fi construit la Cumpăna”, a adăugat Mariana Gâju.

Momentan nu se ştie care este valoarea proiectului, aceasta urmând să fie aflată cel mai probabil până la sfârşitul acestui an. Cert este că banii vor veni de la bugetul de Stat prin Compania Naţională de Investiţii.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4779 secunde