Au început antrenamentele româno-americane

245
Ieri, la Centrul Administrativ al Aeroportului Mihail Kogălniceanu a avut loc ceremonia de deschidere oficială a Joint Task Force 2008 Rotation.
Aproximativ 1.200 de militari români și americani se vor antrena, în comun, în luna iulie, în Poligonul de la Babadag - județul Tulcea și la Aeroportul de la Mihail Kogălniceanu.
Ceremonialul a început prin intonarea imnurilor celor două state, marșurile forțelor americane terestre și ale Vânătorilor de Munte, discursuri și slujbe religioase.
Potrivit lt. col. Michael D. Borg, comandantul exercițiului, "militarii români și cei americani au început deja instrucția și vor acționa în comun, simulând diverse situații tactice de luptă".
Pe de altă parte, comandantul Batalionului 21 Vânătorii de Munte Predeal, lt. col. Florin Stan, a spus că militarii români se pregătesc pentru o posibilă dislocare în Irak sau Afganistan, iar antrenamentele executate cu americanii sunt binevenite.
Potrivit Biroului de relații publice al Forței Operaționale Întrunite, exercițiul se desfășoară în baza acordului dintre România și Statele Unite ale Americii privind activitățile forțelor Statelor Unite staționate pe teritoriul României, semnat în 2005 și ratificat de Parlamentul României în 2006.
Exercițiul militar comun Joint Task Force 2008 Rotation este organizat în perioada 30 iunie - 30 iulie de către Statul Major al Forțelor Terestre și Forțele Terestre Americane staționate în Europa (USAREUR), la Centrul Administrativ al Aerodromului Mihail Kogălniceanu (CAAMK) și în Poligonul Babadag.
Aplicația are drept scop dezvoltarea potențialului de instruire în comun a trupelor române și americane, precum și creșterea capacităților militarilor în vederea participării în comun la operații de stabilitate.
Pregătirea va consta în exerciții de tragere în comun cu armamentul din dotare, exerciții cu trageri reale - nivel grupă, exerciții tactice specifice zonelor urbane, rezolvarea unor situații tactice, alte tehnici de acțiune individuale, executarea de patrule mixte, acordarea primului ajutor în zonele de operații. La exercițiu participă circa 280 de militari români, 900 de militari americani și doi militari francezi, cu statut de observatori.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6621 secunde