Au păcălit procurorii cu… "ciocolată" de hașiș!

580
Magistrații de la Tribunalul Constanța au respins, ieri, propunerea de arestare preventivă formulată în lipsă de procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Constanța în ceea ce-i privește pe Jana Radu și Gheorghe Radu, mamă și fiu, din Constanța, acuzați de comiterea infracțiunii de trafic de droguri.
Potrivit procurorilor DIICOT Constanța, cei doi ar fi fost prinși, în București, în luna martie 2010, în timp ce vindeau 700 de grame de rezină de canabis unui ofițer sub acoperire contra sumei de 3.000 de euro.
La acel moment, ei au fost audiați de procurori și au declarat că vor să colaboreze cu organele de anchetă, astfel că nu s-a luat măsura reținerii, ci aceea de obligare de nu părăsi localitatea de domiciliu. Asta tocmai în ideea ca procurorii să ajungă cât mai rapid la cei de la care proveneau drogurile.
Numai că, din câte se pare, cei doi nu aveau de gând să-și divulge sursele, ci au spus orice numai să scape de arest. Ei au dat adrese fictive și, cu tot cu obligațiile impuse de procurori, au dispărut. Din datele care există până acum, se pare că ei au fugit în Spania, de unde de altfel ar fi venit cu drogurile.
Jana și Gheorghe Radu le-au spus procurorilor că hașișul l-au găsit la gunoi și au crezut că-i… ciocolată! De aceea au venit cu ea în România și au pus-o în vânzare, doar că "ciocolata" era mai scumpă și decât aurul!
Văzând că au fost păcăliți, anchetatorii au cerut, ieri, arestarea lor în lipsă, cu intenția ca, ulterior, să poată să-i dea în urmărire internațională.
Judecătorii de la Tribunalul Constanța au respins însă propunerea de arestare formulată pe numele celor doi pentru o perioadă de 30 de zile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3167 secunde