Fregata "Regele Ferdinand" a executat 70 de misiuni în Marea Mediterană

415
Fregata
Fregata "Regele Ferdinand" a executat, până în prezent, aproximativ 70 de misiuni specifice în Marea Mediterană, în cadrul operației de impunere a embargoului de armament asupra Libiei, starea de sănătate și moralul membrilor echipajului românesc fiind foarte bune, informează MApN.

"Fregata «Regele Ferdinand», care și-a început pe 30 aprilie acțiunile în cadrul operației de impunere a embargoului asupra Libiei în Marea Mediterană, a executat, până în prezent, aproximativ 70 de misiuni specifice. Starea de sănătate și moralul membrilor echipajului românesc sunt foarte bune. Fregata are ca misiuni principale patrularea și monitorizarea navelor din zona de responsabilitate, interogarea și controlul navelor suspecte de transport de arme și mercenari către Libia", se arată într-un comunicat al MApN.
Gruparea navală sub comandă NATO, din care face parte fregata românească, are în compunere 20 de nave, iar în statul major al acesteia sunt și doi ofițeri din Forțele Navale Române. În perioada 17-19 mai, după încheierea primei etape de misiune în raionul maritim, fregata își va reface capacitatea operațională într-un port din sudul Europei stabilit de conducerea grupării.
Fregata "Regele Ferdinand", comandată de comandorul Mihai Panait și având la bord un echipaj alcătuit din 205 marinari, a părăsit Portul Constanța la 22 aprilie, pentru a participa, timp de trei luni, la operația "Unified Protector".
Operația a fost instituită de NATO la 23 martie, pentru impunerea embargoului asupra armelor împotriva Libiei, în con-formitate cu Rezoluția nr. 1973 a Consiliului de Securitate al ONU.

Nava militară românească a mai participat, în anii 2005, 2007, 2008 și 2010, la operația NATO "Active Endeavour" în Marea Mediterană, unde a executat misiuni specifice de prevenire și combatere a terorismului și a traficului ilegal, alături de alte nave și forțe aflate sub comandă NATO.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4068 secunde