Austria anunță că îl va aresta pe Putin și îl va aduce la Haga dacă liderul Rusiei va vizita țara

569
Austria anunță că îl va aresta pe Putin și îl va aduce la Haga dacă liderul Rusiei va vizita țara - vladimirputinreuters770x433-1679755592.jpg
Austria își va îndeplini obligațiile care îi revin în calitate de parte la Statutul de la Roma și îl va aresta și extrăda pe președintele rus Vladimir Putin la Curtea Penală Internațională (CPI) dacă acesta va alege să vină în țară, scrie stirileprotv.ro


Anunțul a fost făcut de Ministerul Afacerilor Externe al Austriei ca răspuns la solicitarea venită din partea jurnaliștilor de la Ukrinform, potrivit Ukrainska Pravda.


"Austria este parte a Statutului de la Roma. Acest lucru înseamnă că Austria, la fel ca toate celelalte părți contractante, este obligată să coopereze cu CPI: mandatele de arestare emise de Curte trebuie executate, iar persoanele căutate de Curte trebuie arestate", a precizat MAE austriac.


Totoodată, Ministerul austriac al Justiției a mai amintit că, în 2019, în cazul președintelui sudanez Omar al-Bashir, Curtea Penală Internațională a stabilit deja că "nici măcar șefii de stat nu au imunitate în fața Curții".


"Nimeni nu este mai presus de lege, ceea ce înseamnă în mod specific că fiecare crimă ar trebui să fie investigată pe deplin. Nu ar trebui să existe impunitate", a precizat instituția de stat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6729 secunde