Autocisterna încărcată cu motorină, implicată într-un accident la Oituz, a fost repusă pe carosabil

149
Autocisterna încărcată cu motorină, implicată într-un accident la Oituz, a fost repusă pe carosabil - xcisternaaccident2-1655207651.jpg

Articole de la același autor

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au fost solicitați, duminică, 12 iunie 2022, printr-un apel la numărul unic de urgență 112, să intervină la o cisternă încărcată cu combustibil lichid (motorină), ieșită în afara părții carosabile. Apelul a fost primit la ora 12:33, locația precizată fiind DN 22A, intersecție cu DC 91, pe raza satului Oituz, comuna Lumina. Pentru gestionarea situației, la caz au fost fost alocate o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD tip B2.

Primul echipaj ajuns la fața locului a constatat că nu sunt victime, cisterna încărcată cu motorină nu era avariată și nu prezenta scurgeri de carburant, iar traficul în zonă nu era blocat, aceasta aflându-se în afara părții carosabile. Autocisterna făcea parte dintr-un convoi de trei astfel de autovehicule care tranzitau teritoriul țării cu destinația Ucraina.

La eveniment a fost alocată și automacaraua din dotarea ISU Constanța cu ajutorul căreia, sprijinită de un utilaj de la Primăria Lumina, s-a încercat repunerea pe partea carosabilă a autocisternei.

Având în vedere că nu exista pericol de răsturnare a autocisternei și că aceasta nu bloca circulația, operațiunile au fost oprite la solicitarea conducătorului auto care a luat legătura cu operatorul economic. Acesta din urmă a decis să trimită două autocisterne pentru transvazarea încărcăturii și abia apoi să se reia operațiunile de repunere pe partea carosabilă.

Până la transvazarea produsului din cisterna care se afla în afara părții carosabile, personal din cadrul inspectoratului a asigurat măsuri de supraveghere și prevenire a unor posibile poluări accidentale prin scurgeri de combustibil. Traficul în zonă nu a fost blocat, ci restricționat temporar în cursul zilei de 12 iunie, când s-a încercat repunerea pe carosabil cu ajutorul utilajelor, dar și marți, 14 iunie, pe durata operațiunilor de transvazare a motorinei. Pe timpul restricționării temporare, traficul în zonă a fost dirijat de echipaje de poliție.

Autocisterna a fost repusă pe partea carosabilă, marți, 14 iunie, 12:28.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4137 secunde