După șase ani de procese

Autorii tentativei de omor de la Clubul "Occident 68" trimiși după gratii pentru opt ani și jumătate

999
Autorii tentativei de omor de la Clubul
Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins ca nefondate recursurile declarate de Suliman Giuniet și Memet Omer, cei doi bărbați acuzați de tentativă de omor în urma conflictului care a avut loc, în luna iunie 2004, la Clubul de noapte "Occident 68", din Constanța. Prin urmare, decizia emisă de Tribunalul Constanța, și menținută de Curtea de Apel, urmează a fi pusă în aplicare, mai precis, cei doi vor fi trimiși în spatele gratiilor pentru o perioadă de opt ani și șase luni.
În data de 18 spre 19 iunie, în jurul orei 2, polițiștii de la Secția 3 au fost anunțați telefonic de dispeceratul Serviciului de Ambulanță Constanța de faptul că la clubul de noapte "Occident 68", situat pe strada General Manu, a avut loc un conflict în urma căruia două persoane au fost transportate în stare critică la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Echipajul deplasat la fața locului, împreună cu o echipă a Serviciului de Investigații Criminale, a stabilit că agenții de pază Marian Enache, în vârstă de 21 de ani, și Claudiu Vasile Grecu, în vârstă de 36 de ani, ambii din Constanța, au fost bătuți și înjunghiați de un grup format din trei tineri de etnie turcă. Din primele cercetări a rezultat că incidentul nu ar fi fost un act premeditat, ci o reacție spontană, provocată de unele neînțelegeri la intrarea în club. Ajutați de cuțite și bâte, agresorii au aplicat paznicilor o bătaie soră cu moartea.
Dacă declarațiile polițiștilor au fost relativ seci și ambigue la acel moment, incidentul văzut prin ochii martorilor a arătat bestialitatea cu care au acționat agresorii. Astfel, cei care au asistat la incident au declarat că, inițial, paznicii nu au lăsat să intre în club doi tineri care, după un schimb de replici dure, au plecat nemulțumiți și puși pe harță. La un interval de maxim treizeci de minute, aceiași tineri, însoțiți de încă doi prieteni, au fost lăsați de un taxi la colțul străzii, feriți de ochii celor doi paznici care stăteau la ușă. Povestea s-a repetat, numai că, de această dată, persoanele de etnie turcă nu s-au mulțumit să își exprime ne-mulțumirea doar cu câteva înjurături și, așa cum au declarat martorii, au început să îi lovească pe Claudiu Vasile Grecu și pe Marian Enache cu o sabie și cu o bâtă. După ce victimele nu s-au mai putut ridica de jos, agresorii au dispărut.
Marian Enache a fost înjunghiat în burtă, având intestinele scoase, iar Grecu a fost parțial scalpat. Imediat după constatarea faptei penale, polițiștii au demarat o anchetă pentru a-i identifica și reține pe agresori. S-a format un cerc de suspecți, iar după o lună de zile au fost identificați doar doi dintre agresori, care au și fost arestați.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3392 secunde