Condamnat în Franța pentru furtul unui seif

1390
Magistrații de la Curtea de Apel Costanța au emis, ieri, un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de cinci zile pe numele lui Eugen Stamate, de 26 de ani, din Tulcea, tânărul urmând a fi extrădat în Franța.
Anchetatorii spun că, la data de 26 noiembrie 2009, Tribunalul de Mare Instanță Bobigny - Franța a emis mandatul de arestare pe numele lui Stamate, pe care l-a înaintat apoi spre îndeplinire Interpolului.
În urmă cu doar două zile, oamenii legii din Tulcea l-au găsit pe Stamate și l-au prezentat procurorilor de la Parchetul Curții de Apel Constanța în vederea arestării.
Autoritățile franceze spun că, la data de 9 ianuarie 2007, bărbatul, împreună cu Gheorghe Nanu și Ionuț Ardeleanu, au intrat în magazinul "Camaieu", din localitatea franceză Saint-Denis, regiunea Paris, de unde ar fi furat un seif în care se aflau 100.000 de euro și bijuterii din aur în valoare totală de 6.000 de euro.
Cei trei au fost prinși a doua zi după spargere, într-o pădure din imediata apropiere a Parisului, în timp ce încercau să spargă seiful. Reținut atunci de polițiștii francezi Stamate a spus că se numește Mihai Popescu, abia în urma verificărilor autoritățile franceze aflând adevărata sa identitate.
Cei trei români au fost arestați, dar, după trei luni, Stamate a fost pus în libertate, el profitând de ocazie și fugind în România.
Numai că procesul a continuat și în lipsa lui, iar judecătorii francezi l-au condamnat la 14 luni de închisoare pentru comiterea infracțiunii de furt grav cu circumstanțe, corespondentul infracțiunii de furt calificat din legile românești.
În fața judecătorilor constănțeni, Eugen Stamate a spus că știe despre procesul din Franța și că este de acord să fie extrădat, pentru a-și rezolva afacerile judiciare din această țară.
"Doresc să fiu trimis acolo cât mai repede, să îmi ispășesc pedeapsa", a spus Stamate. Avocatul lui a solicitat instanței de judecată ca bărbatul să fie lăsat în libertate până când va fi preluat de escorta franceză, numai că instanța i-a respins cererea.
Pentru că mandatul european de arestare în original nu a fost încă depus la dosarul cauzei, așa cum indică reglementările legale, instanța a amânat, până la data de 4 iunie, ora 13, judecarea cererii de extrădare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3136 secunde