Autoritățile sanitar-veterinare de la granița cu Ucraina, în alertă din cauza pestei porcine

126
2
Autoritățile sanitar-veterinare de la granița cu Ucraina, în alertă din cauza pestei porcine - pestaporcina-1467042840.jpg

Articole recomandate

În Punctul de Inspecție la Frontieră Siret este asigurată permanența cu personal sanitar-veterinar și noaptea, în contextul în care în Ucraina a fost înregistrat un focar de pestă porcină africană, a declarat presei, luni, directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava, Laurențiu Postolache, potrivit Romanialibera.ro.

Autoritățile sanitar-veterinare sucevene verifică dacă sunt respectate interdicțiile privind tranzitarea produselor alimentare pe bază de carne de porc față de măsurile de prevenire a pătrunderii pestei porcine africane pe teritoriul comunității europene. Potrivit Agerpres, Postolache a arătat că autoritățile vamale din PTF Siret sesizează personalul sanitar-veterinar în cazul în care în timpul controlului vamal sunt depistate astfel de produse, pentru a se confisca și a fi trimise spre incinerare.

Totodată, Postolache a spus că personalul sanitar-veterinar din Punctul de Inspecție Frontieră Siret a fost suplimentat cu medici veterinari de ;a DSVSA Suceava, dar și medici veterinari din Siret, Rădăuți, Suceava și Gura Humorului care, prin rotație, asigură permanența și pe timpul nopții, după un grafic stabilit.

Potrivit lui Postolache, pesta porcină africană este o boală virală gravă ce produce îmbolnăvirea de aproximativ 100% a populației porcine, mortalitatea fiind de 80 până la 100%. Boala debutează cu febră, tulburări generale grave, cu manifestări hemoragice, perioada de incubație este de 2-6 zile și nu există tratament.

Postolache a explicat că, din punct de vedere economic, pierderile prin mortalitate sunt mari atât din cauza cheltuielilor privind asigurarea măsurilor de limitare a răspândirii bolii, respectiv logistică, resursă umană și materiale dezinfectante, dar și din cauza blocării importurilor și exporturilor de animale vii sau de carne de porc. Pesta porcină africană nu afectează sănătatea omului, ci doar a populației de porcine.

Pe 12 mai 2016, Ucraina a notificat Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor (OIE) despre apariția unui focar de pestă porcină africană la porcii domestici, într-o zonă foarte apropiată de nordul României și al Republicii Moldova, în Hyrchychna, Dunayevetskiy, Khmel'nitskiy. 

Comentează știrea

costica
27 iunie 2016
opinie

Vrei sa castigi bani? Noi venim acum cu ceva nou si de viitor. Oferim contract care garanteaza plata rezultatelor. Activitate practica si profitabila pentru oricine. Te asteptam cat mai repede in echipa noastra! Cere chiar acum mai multe detalii, la adresa de email: pacurarucostica1963@gmail com

MorrisLet
28 decembrie 2022
MorrisLet

hydroxychloroquine plaquenil http://www.hydroxychloroquinex.com/#

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5365 secunde