Autospecială de 65.000 de euro pentru investigarea dezastrelor din țara noastră

133
Autospecială de 65.000 de euro pentru investigarea dezastrelor din țara noastră - masina-1422798738.jpg

Articole de la același autor

Pentru intervenția și efectuarea cercetării la locul faptei în cazul dezastrelor, Poliția Română, prin Institutul Național de Criminalistică, va folosi o unitate mobilă criminalistică "Disaster Victims Identification Mobile Forensic Unit". Autospeciala a fost achiziționată, prin finanțare nerambursabilă, în cadrul unui proiect aprobat de Guvernul Elvețian.

Autoturismul de teren are motorizare, transmisie și ansamblu de capabilități tehnice de rulare adaptate pentru teren accidentat și condiții meteo nefavorabile, precum și echipamente, accesorii necesare pentru condițiile specifice impuse pentru deplasarea echipei de cercetare la fața locului și identificarea victimelor în cazul dezastrelor (DVI - disaster victims identification).

Activitatea de cercetare la fața locului în cazul dezastrelor, se desfășoară în cele mai neprevăzute condiții atmosferice și de teren, ziua sau noaptea, au precizat reprezentanții Poliției Române. Capacitatea tehnică de intervenție la evenimnete ține cont de poziționarea geografică a țării noastre, ce determină existența a patru anotimpuri consecutive, două dintre ele contrastând puternic climateric (vara și iarna), precum și de prezența unei game variate de forme de relief, de la nivelul mării până a altitudini de 2.500 de metri în zona muntoasă. Pantele abrupte, drumurile accidentate sau neamenajate, vegetația și obstacolele naturale (acumulările de apă, naturale sau spontane, râurile, zonele mlăștinoase, nisipoase, gheața, zone înzăpezite) sunt impedimente des întâlnite în practică, existând situații în care accesul echipei de cercetare la fața locului a fost îngreunat sau întârziat.

Pentru intervenția la astfel de evenimente, caroseria, ansamblul de transmisie și motorizarea trebuie să fie robuste și durabile pentru ca autoturismul să fie capabil să ruleze în condițiile climaterice deosebite, în condiții de siguranță atât pentru echipa de cercetare la fața locului, cât și pentru probele ridicate.

Autoturismul a fost achiziționat cu 65.000 de euro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4643 secunde