Locul blestemat

Concurs Autoturismul în care au murit trei tineri a luat foc de la lumânările aprinse în memoria lor

924

Articole de la același autor

Autoturismul Rover, care a fost implicat, acum mai bine de o lună, în accidentul din stațiunea Mamaia, în dreptul hotelului Scandinavia, în urma căruia trei tineri au murit, a luat foc în seara zilei de duminică.
Mașina nu fusese ridicată de proprietari de la locul producerii accidentului, iar duminică seara, mai multe rude și cunoscuți au fost la locul tragediei, pentru a aprinde lumânări în cinstea tinerilor care și-au găsit sfârșitul într-un mod atât de cumplit.

Au fost aprinse mai multe lumânări și lăsate să ardă. Numai că focul lor a cuprins o parte din mașină, pentru ca, încet - încet, să se extindă.
Incendiul a fost sesizat autorităților de un agent de pază de la Scandinavia.
La fața locului s-au prezentat două autospeciale de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea, care au lichidat în scurt timp focul. Aproximativ 80 la sută din mașina deja distrusă în mare parte în urma accidentului a ars.
Oamenii legii spun că mașina ar fi trebuit să fie ridicată chiar de proprietar, dar acesta nu s-a sinchisit să o ia din locul respectiv. Nu se știe dacă era asigurată sau nu.
Purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța, subinspector Radu Croitoru, spune că este posibil ca Primăria Constanța să ridice autoturismul din locul respectiv, iar mai apoi să se întoarcă împotriva proprietarului, în vederea recuperării cheltuielilor necesitate de acest lucru.

Noaptea de coșmar
În noaptea de 28 spre 29 noiembrie 2007, în jurul orei trei dimineața, autoturismul marca Rover, cu numărul de înmatriculare B-15-MLK, a plecat din fața unei discoteci înțesat cu tineri. Nu mai puțin de șapte persoane s-au înghesuit în autoturism. Buna dispoziție a petrecăreților a determinat șoferița, Elena Purdel, de 24 de ani, din București, să nu mai fie atentă la șosea și să apese pedala de accelerație. La un moment dat, ea a pierdut controlul volanului, a pătruns pe contrasens și s-a izbit cu partea laterală stânga a mașinii de un copac aflat pe marginea drumului, chiar în dreptul hotelului Scandinavia.
Au urmat clipe de coșmar. Doi dintre tineri, Alexandru Marin, de 19 ani, din Tulcea, și Vasile Daniel Panait, de 20 de ani, din comuna Jegălia, județul Călărași, ocupanți ai locurilor din dreapta spate a mașinii, au murit pe loc.
Pentru scoaterea victimelor din autoturism au intervenit și lucrătorii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța, care au ajutat la preluarea de către ambulanțe a încă cinci persoane. Unul dintre tinerii răniți a murit, la câteva zile, la București.
Tânăra șoferiță, care a scăpat nevătămată, a fost testată cu aparatul etilotest. Nu mică le-a fost surpriza oamenilor legii când au constatat că rezultatul a fost de 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au dispus cercetarea în stare de libertate a Elenei Purdel, pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală gravă din culpă și conducere pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4387 secunde