Avertisment de la Infrastructura Rutieră. "Deplasați-vă doar în cazuri de forță majoră"

306
Avertisment de la Infrastructura Rutieră.

Articole de la același autor

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) aduce în atenție faptul că Administrația Națională de Meteorologie a emis pentru intervalul 5 ianuarie, ora 22.00 - 6 ianuarie, ora 20.00, o avertizare de cod galben. Conform acesteia, fenomenele meteo vor consta în ninsori însemnate cantitativ, dar și viscol, vântul va avea intesificări cu viteze de 50-70 km/h. Zonele vizate de acest cod sunt: Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei.

De asemenea, în data de 6 ianuarie, pentru intervalul orar 2.00 - 18.00, a fost emisă o avertizare de cod portocaliu. Fenomenele vizate vor consta în ninsori viscolite și intensificări ale vântului, care va atinge 70 - 85 km/h, reducând astfel vizibilitatea sub 50 m. Sunt vizate 11 județe, printre care și Constanța.

"În timpul călătoriei, cei de la volan trebuie să păstreze în mers o distanță de siguranță față de vehiculele dinainte și să nu acționeze brusc mecanismele de direcție și frânare și să utilizeze cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos. Dacă traficul rutier se va întrerupe din cauza zăpezii, rugăm conducătorii auto să scoată autovehiculele în afara părții carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină", recomandă polițiștii constănțeni.

v v v

CNAIR anunță faptul că, în condiții meteo extreme, dacă va fi cazul, se va lua decizia închiderii unor sectoare de drum. Acest demers este necesar atât pentru desfășurarea activității de deszăpezire, cât mai ales pentru siguranța participanților la trafic. În acest caz, este bine ca din autovehicule să nu lipsească hainele groase, pături, alimente, apa potabilă și cel puțin un telefon mobil cu încărcător la priza auto.

În condițiile codului galben și portocaliu, pentru evitarea unor riscuri se recomandă deplasarea doar în cazuri de forță majoră.

"La nivelul tuturor direcțiilor regionale de drumuri și poduri se acționează și se va acționa în conformitate cu programul stabilit, în vederea asigurării condițiilor de trafic normale pentru perioada de iarnă. Ținând cont de condițiile de iarnă, este obligatorie echiparea mașinii cu cauciucuri de iarnă și cu echipament specific de intervenție în cazul unor evenimente nedorite", precizează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, în cadrul unui comunicat de presă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.1743 secunde