Avertizare InfoTrafic pentru șoferi

304
Avertizare InfoTrafic pentru șoferi - infotraficfumsoferi37495800-1332402523.jpg
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că în ultima perioadă s-au înmulțit incendiile de vegetație, izbucnite în imediata apropiere a arterelor rutiere, iar din această cauză traficul rutier se desfășoară cu dificultate. De cele mai multe ori fumul pătrunde pe suprafața carosabilă, reduce vizibilitatea și din această cauză se pot produce accidente rutiere grave.

Poliția le soclicită participanților la trafic, dar și celorlalți cetățeni să anunțe autoritățile la numărul de urgență 112, imediat ce observă incendii de vegetație, pentru ca pompieri să sosească în timp util, dar și pentru ca echipajele de poliție rutieră să ia măsuri de prevenire a accidentelor de circulație, în cazul în care fumul degajat reduce vizibilitatea în zona drumurilor.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să nu intre în perdelele de fum, pentru că riscul unor coliziuni în lanț este extrem de ridicat.

În cazul autostrăzilor, autovehiculele trebuie oprite pe benzile de circulație, în ordinea sosirii, punând în funcțiune luminile de avarie. Banda de urgență trebuie lăsată liberă, aceasta fiind destinată autovehiculelor de intervenție.

Pe celelalte drumuri, oprirea se va face în afara părții carosabile, iar atunci când nu este posibil, cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, paralel cu axa acestuia, punând în funcțiune luminile de avarie, în mod succesiv, în ordinea opririi.

Poliția reamintește proprietarilor și deținătorilor de terenuri, cu titlu sau fără titlu, că le este interzis să ardă miriștile, stufărișul sau vegetația uscată fără acceptul autorității competente pentru protecția mediului și fără informarea în prealabil a primăriilor și a serviciilor voluntare pentru situații de urgență din localitățile respective. Vinovații vor fi sancționați cu amenzi de la 3.000 la 6.000 lei, persoanele fizice, iar persoanele juridice, cu amenzi de la 25.000 la 50.000 lei".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 22 Martie 2012
Stire din Eveniment : Arde o mașină în Hârșova
Pagina a fost generata in 1.333 secunde