Percheziții la casele deputatului Mihail Boldea

355
1
Percheziții la casele deputatului Mihail Boldea - mihaiboldeafotortvnet-1332401991.jpg

Articole recomandate

Anchetatorii au ajuns, dis de dimineață, pentru percheziții, la imobile din Galați și București care îi aparțin deputatului Mihail Boldea, cercetat pentru înșelăciune și constituire a unui grup infracțional ce ar fi produs un prejudiciu de peste un milion de euro și care a părăsit România de sâmbătă, notează Mediafax.


La una dintre casele lui Boldea din Galați, aflată pe strada Arcașilor, doi polițiști au ajuns la ora 7.00 și au lăsat o citație de la Poliția Județeană Galați. Câteva minute mai târziu, două mașini cu procurori DIICOT și polițiști au ajuns la același imobil, iar la ora transmiterii acestei știri umează să înceapă percheziția.

Anchetatorii au intrat în locuința deputatului, pentru percheziție, la ora 7.30, fără a fi necesar să forțeze poarta de la intrarea în imobil, aceasta fiind deschisă. De asemenea, anchetatorii au putut deschide și ușa casei, fără a fi necesar să o forțeze, iar pentru câteva secunde a pornit alarma.

La scurt timp după ce s-a declanșat alarma, la locuință au ajuns doi reprezentanți ai firmei care asigură paza imobilului. Aceștia au intrat în imobil sărind gardul și au stat în casă câteva minute. La ieșire, ei le-au spus jurnaliștilor prezenți că au primit o alarmă în sistem, au venit să verifice și nu este nicio problemă.

În locuința respectivă se află tatăl deputatului Mihail Boldea, în prezența căruia are loc percheziția

Potrivit unor surse judiciare, la imobilele care îi aparțin lui Boldea în cursul zilei de joi vor avea loc opt percheziții - cinci în Galați și trei în București, anchetatorii căutând probe pe care să le folosească în anchetă.

Instanța supremă a primit miercuri seară propunerea procurorilor DIICOT Galați de arestare preventivă a deputatului Mihai Boldea, pe care judecătorii o vor dezbate în lipsa demnitarului, despre care anchetatorii spun că a părăsit România sâmbătă, pe frontiera terestră și că va fi dat în urmărire.

Instanța supremă va judeca, joi, la ora 10.00, propunerea anchetatorilor DIICOT Galați prin care aceștia cer judecătorilor arestarea preventivă pentru 30 de zile a deputatului Mihai Boldea.

Cererea procurorilor se va judeca în lipsa lui Boldea, iar în cazul în care ea va fii admisă, judecătorii vor emite un mandat de arestare pe numele deputatului pentru 30 de zile.

Deputatul Mihai Boldea a părăsit România sâmbătă, pe frontieră terestră, el urmând să fie dat în urmărire generală și internațională, a anunțat, miercuri seară, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

Procurorii DIICOT au cerut, aseară, arestarea preventivă în lipsă a lui Boldea, pe care îl acuză de constituire a unui grup infracțional organizat și înșelăciune cu consecințe deosebit de grave.

"În motivarea solicitării s-au reținut starea de pericol concret pentru ordinea publică raportat la gravitatea faptelor reținute în sarcina sa și existența unor indicii temeinice potrivit cărora inculpatul Boldea Mihail, deputat în Parlamentul României, se sustrage urmăririi penale", afirmă reprezentanții DIICOT într-un comunicat de presă de miercuri.

Potrivit documentului, Boldea a părăsit teritoriul României "pe frontiera terestră" în 17 martie, cu trei zile înainte ca deputații să avizeze cererea DIICOT de încuviințare a percheziției domiciliare, reținerii și arestării lui.



Comentează știrea

4D
22 martie 2012
Deputat de la ce partid?

Deputatul Boldea din ce partid face parte? In articol nu se precizeaza. Sa fie din PDL?!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 22 Martie 2012
Stire din Eveniment : Arde o mașină în Hârșova
Pagina a fost generata in 1.6782 secunde