Avioanele de luptă F-16 cumpărate de România din Norvegia au primit însemnele naționale

247
Avioanele de luptă F-16 cumpărate de România din Norvegia au primit însemnele naționale - 1200pxf16fightingfalcon-1701243452.jpg

Articole de la același autor

Avioanele de luptă F-16 cumpărate de România din Norvegia au primit însemnele naționale. 


Cu câteva zile înainte de 1 Decembrie, primele aparate de zbor au primit însemnele naționale românești. În total, România a cumpărat 32 de avioane F-16 din Norvegia. Țara scandinavă le-a retras din activitate, pentru că le-a înlocuit cu F-35, potrivit digi24.ro.

Norvegia a vândut României 32 dintre avioanele sale de luptă F-16, pentru o sumă de 388 milioane de euro. „Vânzarea întărește şi modernizează apărarea unei naţiuni aliate, care are Ucraina ca vecin”, a spus ministrul norvegian al apărării, Bjorn Arild Gram, într-un comunicat, relatează AFP, citată de Agerpres.

Cu aceste 32 de avioane şi alte 17 cumpărate de la Portugalia, România îşi modernizează forţele aeriene, care au renunţat în luna mai de vechile MiG-21 LanceR de fabricaţie sovietică. Înaintea livrării către România, avioanele norvegiene au fost supuse unor operaţiuni de mentenanţă la grupul Kongsberg Aviation Maintenance Services.


FOTO: wikipedia


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4578 secunde