Aviz amatorilor de excursii în Grecia! O româncă a murit cu zile, în timp ce se afla într-o croazieră. Iată motivul

289
Aviz amatorilor de excursii în Grecia! O româncă a murit cu zile, în timp ce se afla într-o croazieră. Iată motivul - vacantatragicaingreciaoromancaam-1686294207.jpg
O turistă de 63 de ani din România a decedat miercuri după-amiază în Halkidiki, după ce și-a pierdut cunoștința în timp ce se afla într-o tavernă din zona Ouranoupoli. Decesul turistei a evidențiat încă o dată marile lipsuri ale sistemului de sănătate din Grecia, întrucât ambulanța Centrului pentru Intervenții de Urgență a avut nevoie de o oră și un sfert pentru a ajunge la fața locului, relateaza Thess Today citat de Rador.

Potrivit informațiilor obținute de ThessToday.gr, turista de 63 de ani făcea parte dintr-un grup aflat într-o croazieră.

Grupul a debarcat în portul Ouranoupoli, iar în jurul orei 14:00, femeia s-a simțit rău în timp ce se afla într-o tavernă. Centrul pentru Intervenții de Urgență a fost anunțat imediat să trimită un echipaj la fața locului pentru acordarea primului ajutor.

Problema este că întreaga regiune Halkidiki dispune de doar cinci centre medicale, iar distanțele dintre ele sunt destul de mari. Prin urmare, în ciuda faptului că ambulanța a pornit imediat de la Centrul Medical din Agios Nikolaos, pentru a parcurge distanța până la Ouranoupoli a avut nevoie de 1 oră și 15 minute. Între timp, femeia a suferit un stop cardiac. Potrivit acelorași informații, echipa medicală sosită la fața locului a făcut eforturi de resuscitare cu ajutorul defibrilatorului ambulanței, dar, din păcate, femeia a decedat, scrie stiripesurse.ro

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.3678 secunde