Avocat constănțean trimis în judecată pentru trafic de influență

853
Avocat constănțean trimis în judecată pentru trafic de influență - 6decembriednaavocatmihai-1354797436.jpg

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Adrian Valeriu Mihai, avocat în cadrul Baroului Constanța, în sarcina căruia s-au reținut două infracțiuni de trafic de influență, din care una în formă continuată.


În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: în perioada februarie 2011 - iunie 2012, inculpatul Valeriu Adrian Mihai a pretins de la un denunțător 8.000 de euro din care a primit 2.500 de euro și acte de înstrăinare fictivă de bunuri pentru suma de 20.000 de lei (cu rol de a garanta primirea ulterioară a banilor). În schimb, inculpatul Valeriu Adrian Mihai a promis că va interveni pe lângă organele judiciare penale, astfel încât denunțătorul să beneficieze de înjumătățirea pedepsei în dosarul penal în care era cercetat în acea perioadă.


De asemenea, în perioada ianuarie - martie 2006, inculpatul Mihai Valeriu-Adrian a pretins și primit de la un alt denunțător suma de 2.000 de euro, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă judecător din cadrul Judecătoriei Constanța, învestit cu judecarea unui dosar în care denunțătorul era judecat și pentru a-l determina să pronunțe o soluție favorabilă denunțătorului.


În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui autoturism aparținând inculpatului Mihai Valeriu Adrian.


La data de 17 octombrie 2012, Curtea de Apel București a dispus față de inculpatul Mihai Valeriu Adrian arestarea preventivă pe un termen de 29 de zile. La data de 23 octombrie 2012, Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus cercetarea în stare de libertate a inculpatului și luarea măsurii preventive a obligării de a nu părăsi țara pe un termen de 30 de zile, măsură ce a fost prelungită ulterior de către procuror.


Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2509 secunde