Afacerist trimis în judecată de DNA Constanța

909
Afacerist trimis în judecată de DNA Constanța - judecata-1354787681.jpg

Procurorii din cadrul DNA Constanța au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Alexandru Ștefăniță Mardale, administrator al S.C. DELTA TRANS UTIL S.R.L. Constanța, în sarcina căruia s-au reținut următoarele infracțiuni: două infracțiuni de evaziune fiscală, folosirea, cu rea-credință, de bunuri sau creditul de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect; transmiterea fictivă a părților sociale sau a acțiunilor deținute într-o societate comercială, în scopul sustragerii de la urmărirea penală ori în scopul îngreunării acesteia; uz de fals, în formă continuată.


Potrivit procurorilor, în perioada iulie 2008 - mai 2009, inculpatul, administrator de drept al S.C. DELTA TRANS UTIL S.R.L. Constanța, a omis să evidențieze în contabilitatea societății veniturile realizate din livrări de mărfuri și prestări de servicii, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale.


În această modalitate, inculpatul Ștefăniță Alexandru a creat în dauna bugetul general consolidat al statului un prejudiciu în cuantum total de 4.686.258 lei, echivalent a 1.175.276 euro, reprezentând impozit pe profit și TVA.


Inculpatul Mardale Ștefăniță Alexandru a folosit în interes personal suma de 15.530.989,60 lei, încasată din valorificarea de mărfuri și prestarea de servicii către partenerii comerciali, pe care a ridicat-o în numerar din conturile firmei sale pe baza unor documente false, respectiv 53 de borderouri de achiziții cereale de la persoane fizice.


Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4224 secunde