Avocat din Constanța, reținut de DNA. A cerut și primit 40.000 de euro pentru a influența o anchetă

2023
Avocat din Constanța,  reținut de DNA. A cerut  și primit 40.000 de euro pentru a influența o anchetă - dnaconstanta-1482167449.jpg

Articole de la același autor

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de ieri, a lui Tudorel Dobre, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Potrivit procurorilor, în cursul anului 2013, Tudorel Dobre a pretins și primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 40.000 euro. În schimbul acestei sume de bani, avocatul a lăsat să se creadă că are influență asupra lucrătorilor de poliție care instrumentau o cauză penală în care erau cercetați martorul și o altă persoană și a promis că îi va determina pe aceștia să procedeze într-o manieră care să conducă la soluții favorabile față de cele două persoane.

De asemenea, în datele 9, respectiv 15 decembrie, Tudorel Dobre i-a mai promis martorului că îi va determina pe funcționarii din cadrul unui penitenciar, asupra cărora a afirmat că are influență, să îi creeze o situație cât mai ușoară martorului pe durata executării pedepsei.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. Având în vedere calitatea acestuia de avocat suspendat în cadrul Baroului București, acesta urmează a fi prezentat astăzi Curții de Apel Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3788 secunde