Trecutul nu-i dă pace!

Nicușor Constantinescu, inculpat într-un nou dosar cu licitații trucate

1070
4

Articole de la același autor

Nicușor Constantinescu a ieșit din Penitenciarul Poarta Albă, doar pentru câteva ore. Fostul șef al CJC a fost dus cu duba la sediul DNA Constanța, pentru a fi audiat. La câteva minute după ce a intrat în sediu, Nicușor Constantinescu a aflat că are calitatea de inculpat și că este urmărit penal într-un nou dosar, fiind acuzat de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave. Anchetatorii susțin că Nicușor Con-stantinescu a trucat licitații și a adus pre-judicii de peste 10 milioane de lei, în șase ani de mandat. 


În același dosar, alături de fostul pre-ședinte al CJC, sunt urmăriți Titi Cenușă, fost arhitect șef al CJC, pentru abuz în serviciu, și Ioan Ichim, administrator al societății SC Geotop 2001 SRL, tot pentru abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave.


"Este o răzbunare"
Procurorii DNA spun că, în perioada iulie 2007 - aprilie 2013, Nicușor Constantinescu și Titi Cenușă, prin acțiuni concertate, și-au încălcat atribuțiile de serviciu, în contextul derulării Acordului de asociere în vederea participării la procedura de achiziție publică "Documentație cadastrală și înscriere în cartea funciară a rețelei de drumuri publice de interes local din județul Constanța și realizarea soluțiilor geo-spațiale pentru gestiunea căilor de transport rutiere". 


La coborârea din duba care l-a adus de la Penitenciarul Poarta Albă, la sediul Direcției Naționale Anticorupție, Nicușor Constantinescu a presupus că audierea vine ca urmare a unor plângeri făcute procurorilor care l-au acuzat și judecătorilor care l-au condamnat. "Probabil că audierea de astăzi este o răzbunare a faptului că am făcut plângeri penale împotriva procurorilor DNA Constanța și a judecătorilor care au făcut abuz în serviciu, cercetare abuzivă, teroare și drept urmare a plângerilor mi s-a făcut un nou dosar penal tot cu ducerea la îndeplinire a hotărârilor de Consiliu Județean", a spus Nicușor Constantinescu. 


Lucrările de cadastrare atribuite "cu dedicație"
Mai exact, cei doi sunt acuzați că au coordonat acțiunile astfel încât să fie atribuite, în mod preferențial, lucrările de cadastrare a drumurilor județene și co-munale din județul Constanța către o societate controlată de omul de afaceri precum și cu fraudarea bugetului județului Constanța. Frauda în dauna bugetului județului Constanța s-a realizat prin efectuarea, de către președintele Consiliului Județean, în mod coordonat, a unor plăți neegale în valoare totală de 11.621.345,49 lei, o parte fiind efectuate direct în contul firmei administrate de suspectul Ioan Ichim, pentru lucrări de cadastrare a dru-murilor județene.


"Tunuri" de milioane de lei prin lucrări fictive
Procurorii mai aduc în atenție faptul că restul plăților au fost făcute din bugetul Consiliului Județean Constanța în mod indirect, prin alocări bugetare către un număr de 45 de comune, care la rândul lor, au procedat la virarea sumelor de bani în contul aceleiași societăți comerciale pentru lucrări de cadastrare a drumurilor comu-nale. Lucrările aparent efectuate, care oricum nu aveau nicio utilitate, au fost evaluate la suma de 2.511.410 lei, iar restul sumei a fost decontată pentru lucrări neefectuate.


Toate aceste lucruri s-au produs în condițiile în care societatea administrată de Ioan Ichim nu a predat niciodată beneficiarului produsele care au făcut obiectul procedurii de achiziție publică organizată de Consiliul Județean Constanța, susțin procurorii Direcției Naționale Anticorupție. 


Vă reamintim că Nicușor Constantinescu ispășește în prezent o condamnare defi-nitivă la 5 ani de închisoare în dosarul Centrului Militar Zonal, la Penitenciarul Poarta Albă. 


Comentează știrea

ionica
24 septembrie 2016
tunuri

Tunuri se dau si acum,a se vedea circul cu licitatiile pentru "parcul asa zis arheologic" din curtea primariei ! Si ce daca ,vor fi anchetate in deceniul celalalt...

europeanu
24 septembrie 2016
Chiar nu stie nimeni ?

chiar nu stie nici un ziar ca hotul de mazare a plecat pe 7 septembrie in Madagascar ? Poate se afla si numele judecatorilor care l-au trimis acolo ! Vad ca e pusa o batiste mare si alba pe tambal.

ath
24 septembrie 2016
Sa zicem ca este terorizat de judecatori

Putini oameni au sansa sa intre pasnic in memoria unei tari/neam/regiuni/localitati.Am spus pasnic pentru ca unii au intrat cu bocancii in istoria noastra,altii si-au cioplit singuri statui sau au ridicat icoane cu chipul lor in biserici.Dar indiferent cum au intrat ei in memoria noastra, toti au avut de ales intre bine si rau.Nicusor Contantinescu este unul dintre ei.Eu nu am dreptul sa apreciez daca a facut bine sau a facut rau,daca merita sa fie judecat sau nu,daca isi merita pedeapsa sau nu.Chiar si Justitia poate sa greseasca.Singurii care-l pot judeca pe Nicusor sunt istoricii viitorului,cei care azi nici nu s-au nascut.Ei vor fi nepartinitori,drepti,lipsiti de patimile sau prejudecatile noastre de azi.Asta e meseria lor.Nici nu ma intereseaza dovezile aduse de procurori in doasrele lui Nicusor.In plus,accept faptul ca judecatorii si procurorii au ceva personal cu Nicusor(Mazare).Accept cu greutate faptul ca Romania este tinta unor "forte obscure",dusmanoase,dupa cum afirma Tariceanu.Dar peste toate astea mai ramane un singur dosar de rezolvat,un dosar cu dovezi clare,un dosar fara turnatori.Este dosarul cu ce a ramas in urma lui N. Constantinesu(in urma voastra,nărozilor).Dovezile le gasiti la tot pasul.Iata ce a ramas un urma lui Nicusor.Iata cateva dovezi pentru care Nicusor va da socoteala in fata noastra:cladiri de patrimoniu distruse,ramase in paragina,statiuni turistice parasite,stadioane jefuite,echipe sportive in faliment,teatre aflate in paragina,terenuri agricole si intravilane instrainate sau vandute,localitati,comune,sate aflate in pragul foametei,fara apa,fara drumuri,fara irigatii.Despre cultura sa nu mai vorbesc.Toate astea se vad cu ochiul liber,domnule Nicusor Năpăstuitu.Singurul tau dusman este prostia personala.Populatia judetului a scazut cu aproape 100 de mii.Tineri din toate etniile nascuti pe pamant dobrogean s-au risipit in lume in cautare de lucru pentru ca aici nu au loc de curul si ceafa lui Constantinescu.Asta este dosarul tau,mai nenorocitule.Numai pentru tinerii astia,copii nostri risipiti de la Bucuresti pana in Alaska nu-ti vei afla linistea,nu te iertam,mai panarama.Blestemata este ziua cand tu(voi) ati pus piciorul pe pamant dobrogean !

ph
24 septembrie 2016
dusmania

dupa revolutie, furtul si dusmania ne mananca pe noi romanii/ 'oamenii bogati' nu se mai satura de bani pentru a se inchina la icoane!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0774 secunde