Procesul "Micul Regat"

Copiii citați cu mandat de aducere la Judecătoria Constanța nu s-au prezentat. Părinții, amendați

531
1

Articole de la același autor

Un nou episod al procesului Grădiniței "Micul Regat" s-a consumat, vineri, la Judecătoria Constanța. Judecătorul Alexandru Bogdan Arhip a decis ca cinci copii, cu vârste nu mai mari de 8 ani, să fie citați cu mandat de aducere, pentru audierea acestora. Doar că, nici de această dată, cei mici nu au ajuns în sala de judecată. În locul a trei dintre copii au venit reprezentanții legali. De asemenea, un copil avea scutire medicală, iar un altul nu a fost găsit la domiciliu. 


Drept urmare, magistratul a decis ca părinții acestora să fie sancționați cu câte 500 de lei pentru obstrucționarea justiției. 


"În această săptămână au fost trimise către instituția noastră, mandate de adu-cere pentru minori. S-a acționat, în situația de față, cu maximă atenție, pentru a mini-maliza un stres suplimentar atât pentru minori, cât și pentru părinții acestora. S-a acționat cu personal feminin, cu autoturism neinscripționat, fără girofaruri sau alte însemne oficiale. Colegele mele au fost însoțite cu personal calificat de la Direcția Județeană de Asistență Socială și Protecția Copilului. Pentru un copil s-a prezentat certificat medical, într-o situație părinții nu au fost găsiți și la proces vor veni repre-zentanții legali", a declarat un reprezentant al Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța.


După ce a constatat lipsa copiilor în sala de judecată, magistratul Alexandru Bogdan Arhip a decis sancționarea fiecărui părinte cu suma de 500 de lei, pentru obstrucționarea justiției. Următorul termen a fost fixat pe data de 14 octombrie, iar dacă nici atunci nu vor fi pre-zenți cei mici în sala de judecată, sancțiunea se dublează, la 1.000 de lei pentru fiecare pă-rinte. "Dosarul nu se va so-u-ționa până când nu vor fi audiați martorii", a reiterat Alexandru Bogdan Arhip, care are de-a face cu o nouă cerere de recuzare, depusă de unul dintre avocați, pentru motivul că magistratul refuză să stabilească modul în care vor fi audiați minorii. 


Arma Cristina Alina, Vierescu Geor-giana, Hercus Larissa Victoria, Petre Irina, Manolache Cristina și Pufleanu Eliza, cele șase angajate ale grădiniței private din Constanța sunt acuzate că îi băteau pe copii și îi amenințau, așa cum se poate vedea și pe imaginile surprinse pe camerele de supraveghere. 


Comentează știrea

O
25 septembrie 2016
Pla

Judecatori retardati daca obliga niste copii deja abuzati sa depuna marturie.

Articole pe aceeași temă

Marţi, 13 Septembrie 2016
Stire din Eveniment : Judecătoria Constanța intră în grevă
Duminică, 22 Martie 2015
Stire din Eveniment : Constănțeni reținuți pentru furt
Pagina a fost generata in 1.6936 secunde