Avocata lui Babuș, Ioana Focșa, "obsedată" de Dumitru Burcin?!

1754
Avocata lui Babuș, Ioana Focșa,
Ieri, magistrații de la Curtea de Apel Constanța au judecat dosarul în care Constantin Babuș, director în cadrul Primăriei Constanța, este acuzat de luare de mită, Marius Tărcatu, director în cadrul Consiliului Județean Constanța, de complicitate la luare de mită, și Ionel Pilat, directorul Direcției Serviciului Public din Primăria Constanța, de șantaj.
Magistrații de la Curtea de Apel Constanța au respins, ieri, una dintre probele solicitate în apărare de avocatul lui Dumitru Burcin, respectiv o înregistrare audio a unei discuții care a avut loc între Dumitru Burcin și Ionel Pilat, iar apoi au trecut la dezbaterile pe fond.
Avocații lui Babuș, Tărcatu și Pilat au solicitat achitarea aces-tora, pe motiv că nu au comis faptele pentru care au fost trimiși în judecată. De asemenea, a fost criticată "atitudinea nesinceră" a lui Dumitru Burcin și au fost speculate tot felul de contradicții care ar apărea în declarațiile acestuia și ale martorilor care au dat depoziții în favoarea sa.
Avocata Ioana Focșa a mărturisit judecătorilor că este "obsedată" de declarația lui Burcin, pe care, de altfel, a încercat să o demonteze de la un capăt la altul.
De partea cealaltă, procurorul DNA a cerut judecătorilor să fie respinse ca nefondate apelurile declarate de cei trei inculpați, spunând că avocații au încercat să arunce o umbră de îndoială asupra probelor și că instanța de fond, respectiv Tribunalului Constanța, a dat o hotărâre legală și temeinică.
Judecătorii au amânat pronunțarea pentru data de 3 noiembrie.
Potrivit rechizitoriului, cei trei directori au ajuns să fie anchetați de procurorii anticorupție în baza unui autodenunț formulat de Dumitru Burcin, patronul restaurantului "Pelican", din Constanța.
Denunțătorul susține că, în toamna lui 2002, Babuș i-ar fi pretins suma de 20.000 de dolari pentru a-i facilita intrarea la negociere directă în vederea cumpărării terenului aferent restaurantului "Pelican". În urma anchetei efectuate de procurori s-a ajuns la concluzia că banii pretinși ar fi ajuns în posesia lui Babuș, prin intermediul lui Tărcatu. Ionel Pilat, la acea perioadă director adjunct în cadrul Primăriei Constanța, l-ar fi constrâns prin amenințări pe Burcin să dea banii respectivi.
***
Amintim că, în luna februarie 2009, Curtea de Apel Constanța i-a achitat pe Constantin Babuș și pe Marius Tărcatu. în schimb, Ionel Pilat a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru comiterea infracțiunii de șantaj. Acestuia i-a fost stabilit, atunci, și un termen de încercare de patru ani.
Decizia respectivă venea după ce Babuș, Tărcatu și Pilat fuseseră condamnați de Tribunalul Constanța la doi ani și zece luni, doi ani și șase luni, respectiv doi ani de închisoare cu suspendare condiționată. Totodată, instanța de fond dispusese confiscarea sumei de 20.000 dolari de la Constantin Babuș și restituirea ei către denunțătorul Dumitru Burcin.
Numai că, după soluția emisă de magistrații Curții de Apel Constanța, dosarul a ajuns pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție, care a dispus rejudecarea apelului, lucru ce s-a consumat ieri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5103 secunde