Avocații din oficiu își vor primi banii restanți pentru ajutorul public judiciar acordat

272
Avocații din oficiu își vor primi banii restanți pentru ajutorul public judiciar acordat - avocatii-vor-primi-1698510975.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Justiției a anunțat că Guvernul a alocat bani pentru plata restanțelor pentru ajutorul public judiciar acordat din oficiu din etapa urmăririi penale.

„Mă bucur că se rezolvă o problema care afecta dreptul la apărare. În 10 județe, unde am fost, această problemă, a restanțelor plăților pentru ajutorul public judiciar acordat din oficiu din etapa urmăririi penale, datorată colegilor avocați din toată țara, mi-a fost ridicată. Împreună cu Procurorul General, am făcut demersuri pentru a rezolva restanța”, susține Alina Gorghiu.

Ea anunță că Guvernul a alocat în ședința de vineri către Ministerul Public din Fondul de Rezerva Bugetară la dispoziția Guvernului suma de 15,7 milioane de lei.

O altă Hotărâre a fost aprobată în ședința din 12 octombrie pentru suplimentarea bugetului Ministerului Justiției pentru ajutor public judiciar în etapa de judecată a cauzelor cu 27 milioane pentru plata onorariile avocaţilor pentru ultimele 4 luni din an, mai arată ministrul Justiției.

Aproximativ 210.000 persoane au beneficiat de ajutorul public judiciar în 2022, 1,1% din populația României.

„Măsurile adoptate de Guvern sunt necesare pentru asigurarea unui act de justiție de calitate, cu respectarea tuturor garanțiilor, în beneficiul justițiabilului”, a mai spus Alina Gorghiu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.1369 secunde