Avocatul Poporului intervine în scandalul arestării Sorinei Pintea

162
Avocatul Poporului intervine în scandalul arestării Sorinei Pintea - dddd-1583392272.jpg

Articole recomandate

Avocatul Poporului, Renate Weber, a anunțat, miercuri seară, că s-a autosesizat în cazul Sorinei Pintea și a adresat întrebări directorului Direcției Generale de Poliție a Municipiului București. "Privarea de libertate nu trebuie să echivaleze cu agravarea unei boli sau o condamnare de moarte", a spus Weber, potrivit Agerpres.

"Ne-am adresat directorului Direcției Generale de Poliție a Municipiului București cu unele întrebări, ca să înțelegem următorele lucruri. Vrem să știm în ce măsură Arestul este pregătit să răspundă cerințelor speciale pe care o astfel de persoană le are. Privarea de libertate nu trebuie să echivaleze cu agravarea unei boli sau o condamnare de moarte. Am cerut explicații despre procedura cu privire la transportarea unei persoane deținute către un spital. De ce se fac astfel de scăpari către presă. Am cerut informații despre proceduri, protocale pentru a respecta dreptul pacientului la confidențialitate. (...) Procedurile trebuie aplicate în așa fel încât demnitatea persoanelor aflate în această situație să fie respectată. Statul este obligat să asigure măsuri de detenție care să nu îi afecteze starea de sănătate", a declarat Renate Weber, miercuri seară, la Antena 3.

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, a fost scoasă din arest, marți seară, pentru un nou consult medical, dat fiind că, în condițiile în care suferă de o boală autoimună, starea sa sănătate s-a agravat. Avocații lui Pintea au criticat faptul că autoritățile au creat condițiile pentru ca aceasta să fie filmată de aproape, încătușată și într-o stare fizică precară.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4106 secunde