Drama unui copil

Băiețelul rămas fără părinți după ce tatăl i-a omorât mama, "revendicat" de rude!

996
6
Băiețelul rămas fără părinți după ce tatăl i-a omorât mama,

Articole de la același autor

Băiețelul de zece ani al familiei Geană, din cartierul Viile Noi, se află în continuare în grija rudelor din partea mamei. Amintim că, la data de 20 iulie, el a rămas orfan de mamă, după ce, tatăl său, Eugen Geană, de 56 de ani, a omorât-o pe soția sa în urma unui acces de furie. Bărbatul a înjunghiat-o de mai multe ori cu un cuțit, iar femeia și-a găsit sfârșitul în baie, într-o baltă de sânge.
Din spusele anchetatorilor, dar și a persoanelor apropiate familiei Geană, neînțelegerile dintre cei doi soți erau la ordinea zilei, Luminița Geană, de 39 de ani, plângându-se, adesea, rudelor sale că este bătută de soț. A încercat chiar să pună capăt relației, dar bărbatul a convins-o să se întoarcă la el, "dacă nu de dragul lui, măcar de dragul copilului"… Acest gest i-a fost însă fatal.

Și rudele din partea tatălui vor copilul!
Imediat după crimă, copilul de zece ani al familiei Geană a fost luat de rudele femeii. Ele și-au arătat disponibilitatea să-l crească de-acum încolo. Planurile lor însă ar putea fi date peste cap pentru că, mai nou, și rudele din partea tatălui ar vrea să-l crească pe cel mic. Chiar dacă Eugen Geană se află în pușcărie, unde va sta o bună bucată de vreme, cuvântul lui va conta și poate decide soarta copilului.
Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța ne-au declarat că minorul se află în continuare la rudele din partea mamei, care au solicitat instituirea unei măsuri de plasament. "Rudele au fost chemate la sediu, împreună cu copilul. A fost chiar mediată o întâlnire cu copiii din relația anterioară a tatălui. Psihologii noștri le-au sfătuit pe rudele din partea mamei să nu îngrădească relația copilului cu cele din partea tatălui. De asemenea, li s-a precizat că minorul ar trebui să fie ferit de conflicte", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Constanța, Roxana Onea.
Evoluția copilului este urmărită îndeaproape de psihologii din cadrul DGASPC Constanța, iar monitorizarea se face săptămânal.

Va urma un proces!
Faptul că și rudele din partea tatălui și-au arătat interesul de a-l crește pe copil, cu siguranță, în viitor, situația va trebui să fie tranșată de instanțele judecătorești. Mai mult decât atât, pentru că există deja două părți care vor să îl crească pe minor, părerea tatălui va avea și ea un cuvânt de spus. Este de așteptat ca el să-și dea acordul în sensul ca minorul să fie crescut de copiii săi mai mari, astfel că judecătorii vor trebui să cerceteze cu simț de răspundere unde va fi mai bine băiatul și cine îi va oferi o situație cât mai stabilă din punct de vedere emoțional, dar și material. Pentru că el are 10 anișori, va fi întrebat și de judecători cu cine preferă să locuiască, iar magistrații trebuie să țină cont de părerea lui, dar și de anchetele sociale și absolut toate dovezile care sunt aduse la dosar pentru a susține atât o parte, cât și cealaltă.
Procesul care se preconizează în acest caz va fi cu siguranță de durată, pentru că ambele părți sunt hotărâte din câte se pare să obțină custodia copilului.



Comentează știrea

Ionel
4 august 2012
Mache

Mache nu va sta prea mult la puscarie:la cati bani au aromanii si la cate relatii....

eu
12 septembrie 2012
copilul ramas fara parinti

cunosc bine cine sunt acesti oameni din partea barbatului criminal ei nu vor copilul ,ei vor duar drepturile copilului si dupa ce obtin aceste drepturi el va fi trimis la orfelinat asa si acolo unde au stat si ei cind erau mici pt. ca tatal lor care e acum la puscarie ia trimis acum citiva ani la orfelinat si asa au crescut astia din familia asta sunt cu totii niste criminali, si nu doresc custodia copilului, sunt niste prefacuti si mincinosi, ei nu au cum sal creasca pe copil, luana fata mai mare a stat si ea la puscarie si razvan baiatul cel mare nu ii place munca si nu are conditii sal creasca pe copil si cea mica anca e cu viata ei a umblat cit a putut si a gasit un fraer sa o ia de nevasta si tatal copilului ce drept are la el? ca daca copilul nu stie deocamdata adevarul eu o sai spun ce sa intimplat, daca copilul ajunge la familia din partea criminalului

necunoscut
12 septembrie 2012
mache

cine e mache ? e acelasi criminal de care se vorbeste? de unde au ei bani? ca nu sta mult la puscarie? duar sa indrazneasca sa iasa ca vede el dupa aia

Răspuns la: Mache
Adăugat de : Ionel, 4 august 2012
Mache nu va sta prea mult la puscarie:la cati bani au aromanii si la cate relatii....
mmmm
23 ianuarie 2013
pt eu

ce stii tu despre copiii lui din prima casatorie?sunt persoane care au facut niste scoli,desi au crescut unde au crescut....Nu e vina lor pt ce s-a intamplat....Luana e o fata muncitoare si desteapta,Anca nu si-a gasit un "fraer" ci un baiat deosebit care a apreciat-o(are si de ce),Razvan e un baiat cuminte,nu bea,nu fumeaza....Cu ce au gresit acesti copii deveniti adulti?si-au refacut viata cum au putut,au trecut prin multe...iar acum sunt catalogati de niste persoane care habar nu au sa scrie si dau comm-uri aici....

hbo
23 ianuarie 2013
ce distrusi..

fiecare plateste pt fapta lui,de-aia ea e in pamant-isi plateste faptele,el la puscarie....restul nu au nici o treaba,familia...copiii...sunt doar victime colaterale....

pt aia de a scris despre copii
23 ianuarie 2013
'ra-ti ai drq

nu va mai luati de copii ca nu au treaba ....eu ii cunosc si stiu m bn....taranilor!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 04 August 2012
Stire din Eveniment : Căruță lovită de tren, la Cobadin
Sâmbătă, 04 August 2012
Stire din Eveniment : Incendiu la o garsonieră din Constanța
Pagina a fost generata in 1.6793 secunde