Video Bancomat aruncat în aer, la Castelu. SRI sprijină Poliția în investigație

885

Articole de la același autor

Localitatea constănțeană Castelu a fost împânzită, încă de la primele ore ale dimineții, de echipaje de poliție, după ce un apel la numărul unic de urgență 112 anunța că, în cursul nopții, a fost aruncat în aer singurul bancomat din localitate.

„Vineri, 18 noiembrie, în jurul orei 3.15, polițiști din cadrul Secției 4 Rurală Medgidia au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că un bancomat din comuna Castelu a fost spart. Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, iar bancomatul este distrus ca urmare a unei explozii. Cercetările au fost preluate de polițiști ai Serviciului Investigații Criminale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. În cauză sunt continuate cercetările în vederea stabilirii identității persoanelor implicate și luarea măsurilor legale care se impun”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județeană Constanța.

La fața locului au ajuns, pe lângă ofițerii de la Serviciul Investigații Criminale, și criminaliști dar și ofițeri ai Serviciului Român de Informații, dat fiind faptul că a fost folosită o formă de explozibil.

Bancomatul, care aparține BRD, era montat pe peretele clădirii în care funcționează o Căminul Cultural și Poliția Locală din Castelu. Comuna este supravegheată cu sistem video, dar autorii au avut grijă înainte să acționeze să taie firele de alimentare ale camerei de supraveghere amplasate în imediata vecinătate a clădirii unde se afla bancomatul. Potrivit unor surse apropiate anchetei, se observă pe imaginile surprinse cum o persoană se pregătește să „acționeze”. Indiciile de la fața locului arată spre ipoteza că ar fi fost folosit un gaz, care a fost injectat în fanta pe unde se scot banii, pentru a arunca în aer dispozitivul. Ulterior, suspectul ar fi adunat cutiile cu bani și s-a îndepărtat în grabă.

Anchetatorii urmează să stabilească, în cadrul investigațiilor, dacă fapta a fost comisă de o singură persoană sau aceasta a avut complici.

Un alt caz în care ținta hoților a fost un bancomat a avut loc, în 2020, în localitatea Lumina. La data respectivă, doi indivizi au folosit material exploziv pentru a arunca în aer un bancomat aflat pe peretele exterior al unui magazin comercial. Prin spargerea geamului tip termopan al unității comerciale, inculpații au pătruns în interior și au sustras din aparatul ATM două casete cu bani în care se afla suma totală de 65.110 lei, cauzând un prejudiciu în dauna CEC BANK, căreia îi aparținea ATM-ul, în valoare de 117.721, 56 lei. Suspecții din cazul respectiv au fost prinși și condamnați la închisoare. 



UPDATE
În urma verificărilor s-a constatat faptul că în bancomatul respectiv se afla suma de peste 100.000 de lei, urmând ca reprezentanții unității bancare respective să comunice suma totală care se afla în bancomat înainte de producerea exploziei.

În cauză se continuă cercetările în vederea stabilirii identității persoanelor implicate, a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, precum și luarea măsurilor legale care se impun.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5424 secunde