Banii din amenzile rutiere nu mai merg la infrastructură. Iată unde vor ajunge

134
Banii din amenzile rutiere nu mai merg la infrastructură. Iată unde vor ajunge - fondcodrutier11381164046-1383730646.jpg

Articole de la același autor

Sumele încasate din amenzile contravenționale din domeniul rutier vor intra în totalitate la bugetul de stat, după ce un act normativ în acest sens a intrat în vigoare, în condițiile în care, până în prezent, 90% din acești bani reveneau CNADNR și erau folosiți pentru finanțarea lucrărilor de construcție, modernizare, întreținere și reparație a drumurilor naționale. Concret, documentul nou intrat în vigoare abrogă dispozițiile care prevedeau ca sumele provenite din amenzile aplicate persoanelor fizice și persoanelor juridice de către personalul cu atribuții de inspecție și control din cadrul ISCTR și de personalul împuternicit din cadrul CNADNR se fac venit la bugetul de stat în procent de 10%, diferența revenind ca venituri extrabugetare CNADNR. 


Noile reguli, aplicabile deja, stabilesc că CNADNR nu va mai primi niciun procent din amenzile aplicate, ceea ce înseamnă că banii nu vor mai fi folosiți în scopul întreținerii și reparației drumurilor.  


"Amenzile contravenționale aplicate persoanelor fizice și persoanelor juridice pentru nerespectarea prevederilor privind regimul drumurilor, ale OG nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România, ale HG nr. 1.373/2008 privind reglementarea furnizării și transportului rutier de bunuri divizibile pe drumurile publice din România, și ale HG nr. 1.777/2004 privind introducerea restricției de circulație pe unele sectoare de autostrăzi și de drumuri naționale europene (E) pentru vehiculele rutiere și neîncasate până la această dată constituie venit la bugetul de stat", se precizează în actul normativ. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7972 secunde