BĂNUIȚI DE TRAFIC DE DROGURI DE RISC, PRINȘI ÎN FLAGRANT

248
BĂNUIȚI DE TRAFIC DE DROGURI DE RISC, PRINȘI ÎN FLAGRANT - bigphoto202202041125021-1644064351.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii de combatere a criminalității organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. din Oradea, au prins în flagrant delict doi bărbați, în timp ce ar fi încercat să vândă cannabis. Ulterior, au fost efectuate patru percheziții, în total fiind indisponibilizate 1,1 kg. de cannabis și echipamente pentru înființarea unei culturi de cannabis.

Joi, 3 februarie a.c., într-o parcare din municipiul Oradea, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea – Serviciul Antidrog și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Oradea au prins în flagrant delict doi bărbați, de 23 și 34 de ani, ambii din Oradea, bănuiți de trafic de droguri de risc.

Aceștia au fost depistați în timp ce ar fi încercat să comercializeze cannabis.

Pentru probarea activității infracționale a celor în cauză, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea – Serviciul Antidrog și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Oradea au efectuat patru percheziții domiciliare, în municipiul Oradea și în județul Bihor.

În urma activităților operative, polițiștii au descoperit 1.100 de grame de cannabis, diverse cântare de înaltă precizie, echipamente destinate înființării culturii de cannabis și cultivării acestuia, respectiv ventilatoare, corpuri de iluminat cu led, corturi, dispozitive de mărunțire a plantelor, tuburi de ventilație și telefoane mobile, toate fiind ridicate în vederea cercetărilor.

Totodată, au fost puse în aplicare două mandate de aducere.

După audierea celor două persoane, procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Oradea au dispus reținerea lor, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

În cursul zilei de astăzi, unul dintre bărbați urmează să fie prezentat judecătorului de drepturi și libertăți, cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Față de cel de-al doilea bărbat, a fost dispusă măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Cercetările sunt continuate, în vederea documentării activității infracționale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

"Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.", anunță Poliția Română.



foto: Politia Română


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5986 secunde