Bărbat, cercetat pentru braconaj arheologic

162
Bărbat, cercetat pentru braconaj arheologic - barbatcercetat-1635419329.jpg
Polițiștii de investigații criminale ai Inspectoratului de Poliție Județean Constanța și procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au efectuat, miercuri, 27 octombrie, două percheziții domiciliare, în localitatea Movilița, la o persoană bănuită de braconaj arheologic.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019 - 2021, un bărbat, de 48 de ani, ar fi efectuat o amplă activitate de braconaj arheologic, în siturile arheologice din județul Constanța.

Acesta ar fi colectat și valorificat bunuri susceptibile a face parte din Patrimoniul Cultural Național, prin intermediul unor site-uri cu profil de vânzări pe internet, dar și pe piața neagră de antichități.

„În urma percheziţiilor, au fost descoperite și ridicate 99 de monede din perioadele romană și medievală, 4 detectoare de metale, peste 15.000 de lei, 6.700 de euro, 160 de lire sterline, 100 de dolari, bijuterii din aur, 520 de țigarete netimbrate, precum și alte bunuri cu valoare probatorie. Bărbatul este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat de bunuri culturale și tăinuire”, precizează reprezentanţii IPJ Constanţa.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale și Unității Centrale de Analiză a Informaţiilor din cadrul Poliţiei Române.

La activități au participat polițiști ai Serviciului Criminalistic și Secției 9 Rurală Topraisar, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Constanța.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6161 secunde