Bărbat condamnat după ce și-a jignit sora pe Facebook

254
Bărbat condamnat după ce și-a jignit sora pe Facebook - femeie-1609757626.jpg
Un bărbat din Iași a fost condamnat la plata unor daune către sora lui după ce a postat pe Facebook un mesaj denigrator la adresa acesteia. Bărbatul a fost dat în judecată și de fratele său, tot pentru o postare.


Un bărbat din judeţul Iaşi a fost obligat de judecători să îi achite 4.000 de lei chiar surorii lui, după ce a postat un mesaj denigrator la adresa ei, pe Facebook, scrie Ziarul de Iași.


Bărbatul a fost dat în judecată la Hârlău, instanță la care este înregistrat un litigiu similar și din partea fratelui său, care îl acuză tot pentru o postare denigratoare pe Facebook.


Ieșeanul a jignit-o pe sora lui considerând că aceasta nu i-a acordat îngrijiri medicale mamei lor, care a murit.


În 2019, femeia a publicat pe Facebook o fotografie de-a sa. Câteva luni mai târziu, folosind funcţia „share” a reţelei sociale Facebook, fratele său a distribuit postarea şi a scris, în plus, mesajul: „Aceasta este una dintre asasinii mamei mele, se numeşte M.S. Aceasta este una din cele mai mari libertine care au existat vreodată”.


Femeia s-a considerat jignită de acel mesaj şi a făcut dovada în instanţă că cel care a postat mesajul denigrant a fost fratele său.


„Instanţa este conştientă de importanţa libertăţii de exprimare într-o societate democratică şi de dreptul la imagine al persoanelor la care se referă aceste comunicări, apreciind că, prin postarea unui mesaj public, conţinând aprecieri jignitoare şi neprobate la adresa reclamantei, i-a fost afectată în mod negativ imaginea acesteia. Astfel, deşi pârâtul este nemulţumit de faptul că reclamanta nu a ajutat-o pe mama lor, în timpul vieţii acesteia, că nu ar fi contribuit în vreun fel la întreţinerea acesteia, că ar fi luat lucruri de la locuinţa ei, că ar fi agresat-o în urmă cu mai mulţi ani, că nu i-ar fi telefonat pentru a-i face urări la ziua de naştere, ori că ar fi luat partea unităţii spitaliceşti pe care reclamantul a acuzat-o de moartea mamei sale, nu rezultă de nicăieri că atitudinea acesteia ar fi generat moartea mamei părţilor sau, mai mult, că ea însăşi, împreună cu alte persoane (neindicate de către reclamant) ar fi ucis-o pe aceasta”, au precizat judecătorii ieşeni, care au constatat că jignirea bărbatului a avut loc într-un spaţiu public.


În privinţa fratelui său, bărbatul a fost acuzat că l-a numit “non valoare cu sânge de criminal” şi, pe lângă postări pe Facebook, ar fi lipit inclusiv afişe pe gardul victimei.


Sursa: Ziarul de Iași


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.581 secunde