Bărbatul care a denunțat corupția din "Dispensarul Polițiștilor", chemat de urgență la minister

168
Bărbatul care a denunțat corupția din
Asistentul medical Șerban Mihalcea, cel care a făcut publice o serie de ilegalități din cadrul Centrului Medical Județean Constanța al Ministerului Afacerilor Interne și a sesizat, a intrat astăzi în greva foamei. Inițial susținuse că urmează să stea în greva foamei la locul de muncă din Cernavodă, dar în această dimineață planurile i-au fost date peste cap. Bărbatul a fost chemat de urgență la Ministerul Afacerilor Interne, cel mai probabil pentru a discuta cu reprezentanții instituției cu privire la ilegalitățile pe care le-a sesizat, dar și cu privire la faptul că a fost pus la dispoziția Centrului Medical Constanța. 


xxx
Vă prezentăm, în rândurile de mai jos, scrisoarea deschisă pe care asistentul medical Șerban Mihalcea a trimis-o ministerului de resort, prin intermediul presei: 


"Tot public, cer Ministerului Afacerilor de Interne un document din care să reiasă în mod clar următoarele aspecte:


1. Ce măsuri s-au luat împotriva specialiștilor Resurse Umane pentru modul neprofesional în care au gestionat fișa mea de evidență, astfel încât să se "descopere" greșeala ăn afara termenului prevăzut de legea 360/2002, prin care aveam dreptul la 5 ani de derogare ca să pot să-mi termin studiile în vederea rezolvării situației profesionale. De ce aceiași specialiști au refuzat să răspundă unei cereri instituționalizate de emitere a unui extras după fișa de evidență de personal?


2. Cum este posibil ca Direcția Medicală să se antepronunțe atât în vederea mutării mele într-o altă unitate, cât și la punerea mea la dispoziție, cât timp instituția recunoaște până și în actul de punere la dispoziție că există o neconcordanță între adeverințele emise de prima unitate de jandarmi care m-a angajat și fișa de evidență de la Direcția Medicală? Anexez și adeverințele respective cât și actul de punere la dispoziție. Nu era normal din punct de vedere legal să se rezolve întâi neconcordanța și apoi să se acționeze în sensul mutării sau punerii mele la dispoziție?


3. Care este numărul dosarului înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța pe care-l invocă Ministerul Afacerilor Interne atât prin acest comunicat de presă cât și prin purtătorul de cuvânt al instituției, și când a fost înaintat acesta și pe cine privește în mod nominal? Și de ce nu au acționat înainte de a depune acest dosar la Parchet, odată cu prima mea sesizare?


4. Care este răspunsul Ministerului Afacerilor Interne la apariția în presă a informațiilor legate de domnul Director al Direcției Medicale Galeș Gabriel Ovidiu și cum comentează aceste informații de presă?",   


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2262 secunde