Concurs Bărbatul care a tăiat coarda unui alpinist utilitar, trimis în judecată

321

Articole de la același autor

Ieri, procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au finalizat cercetările în dosarul ce îl privește pe Costel Stoian, bărbatul din Constanța care i-a tăiat coarda unui alpinist utilitar, și au dispus trimiterea acestuia în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de omor calificat.

Potrivit rechizitoriului prin care acesta a fost trimis în fața magistraților, la data de 22 octombrie 2011, Stoian, enervat de faptul că alpiniștii utilitari care efectuau o lucrare la fațada blocului în care locuia, murdăresc și deteriorează plăcile din polistiren cu care își izolase exteriorul apartamentului, le-a atras atenția să nu mai treacă prin fața geamului său, amenințându-i în mod repetat că le va tăia corzile.

Așa se face că, în timp ce colegul victimei a rămas la nivelul apartamentului lui Stoian, continuând să discute în contradictoriu cu acesta, victima, care fusese poziționată, inițial, chiar față în față cu inculpatul, a început să coboare. În acest timp, Stoian, enervat de atitudinea primului, care îi spunea că trebuie să înțeleagă, ca și vecinii săi, că lucrarea trebuie finalizată și că fațada blocului nu îi aparține, s-a retras de la geam în bucătărie. Văzând că bărbatul s-a retras enervat la culme în interiorul apartamentului, martorul a început să coboare și i-a cerut și victimei să facă același lucru întrucât Stoian le pregătește ceva. Tânărul le-a spus procurorilor că a presupus că bărbatul ar putea să îi stropească cu apă, nicidecum că ar avea de gând să le taie frânghiile.

Stoian s-a întors însă la geam cu un cuțit și a prins coarda victimei, pe care a tăiat-o. Victima a căzut de la o înălțime de 7,5 - 8 metri, lovind în cădere un cablu de internet, fapt ce a fost de natură a-i schimba poziția corpului și a-i atenua impactul.

După comiterea faptei, Stoian a coborât în spatele blocului (în locul unde colegul victimei îi acorda primul ajutor acesteia), unde a avut un schimb de replici cu acesta și s-a interesat, totodată, dacă a fost chemată salvarea.

Potrivit raportului de constatare medico-legală întocmit în cauză, căderea de la înălțime i-a provocat victimei leziuni corporale, prin hiperflexia coloanei vertebrale (inclusiv fractură tasare amielică lombară), care au necesitat pentru vindecare 30 de zile de îngrijiri medicale.

Dacă, inițial, procurorii constănțeni dispuseseră cercetarea lui Stoian în stare de libertate, la două zile de la incident, la presiunea mass-media, cauza a fost preluată de Parchetul General, care a propus arestarea inculpatului.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Tribunalului Constanța, care urmează să stabilească primul termen de judecată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 19 Ianuarie 2012
Stire din Eveniment : I-a luat foc motorul în trafic
Pagina a fost generata in 1.6516 secunde