Barca disperării. Zeci de imigranți afgani bolnavi și flămânzi, descoperiți pe mare, lângă Constanța

731
3
Barca disperării. Zeci de imigranți afgani bolnavi și flămânzi, descoperiți pe mare, lângă Constanța - 3417m1388307695-1388325373.jpg

Articole de la același autor

Zeci de emigranți afgani au ajuns pe țărmul românesc al Mării Negre, bolnavi, nemâncați de mai multe zile, cerând refugiu.

Sâmbătă, 28 decembrie, în jurul orei 13,30, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au interceptat, la trei mile marine travers de zona Chituc, din județul Constanța, o ambarcațiune suspectă de migrație ilegală. Imediat, spre zona respectivă au plecat două ambarcațiuni din cadrul Grupului de Nave Constanța, care au interceptat șalupa, pe care se aflau 29 de persoane și pe care scria mare, cu vopsea roșie, "Help" și "SOS". Șalupa, cu o lungime de nouă metri, nu avea niciun pavilion arborat și avea probleme tehnice la sistemul de propulsie, astfel că a fost tractată până în bazinul portuar.

Persoanele aflate la bord, dintre care 17 bărbați, patru femei și opt copii cu vârste între șase luni și 11 ani erau deshidratați, au mărturisit că nu au mai mâncat de zile bune și aveau febră. Toți au fost consultați de medici, iar 11 dintre emigrați, respectiv copiii și trei adulți, au fost transportați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase pentru investigații medicale, iar copiii au rămas internați, fiind în prezent în carantină.

Emigranții afgani au cerut azil, motiv pentru care zilele acestea vor fi transportați la Centrul de refugiați de la Galați. La rândul lor, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de intrare în țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat.

Comentează știrea

baciu
30 decembrie 2013
Carati-va ba acasa si apucati-va de treaba!

Sa-i ajute bogatii din Emirate, Qatar, Kuweit, Arabia Saudita, Brunei etc. Sa le ofere casa, masa si locuri de munca, doar sunt de-ai lor. De ce trebuie sa-i primim tocmai noi? Ca sa ne dea maine lectii de "toleranta islamista"?

Oarecare
30 decembrie 2013
Ce inseamna sa fii uman?

Nu stiu citi ani ai si nu stiu cine esti. Ce stiu este ca si romãnii incercau sa fuga pe mare pina in 1989. Si nu toti reuseau. Daca ajungeau in apele internationale si erau detectati de granicerii securisti, erau mitraliati chiar si acolo. Alrtii au murit inecati, iar altii au fost prinsi si au fost batuti si au facut puscarie. Mie personal mi-a murit un bun prieten in zona Sulina, pe mare, in anul 1988, iar singura explicatie pe care o am a fost ca s-a tras in el din avion sau elicopter. Nici eu nu sint ABSOLUT deloc de acord cu islamismul extrem, inclusiv cu tot ceea ce tine de acesta, terorism s.a.m.d. dar acolo sint copiii, in primul rind. iar restul pina la proba contrarie sint fiinte umane. Iar daca au fugit din Afanistan , dupa parerea mea sint normali, nu talibani sau alte mizerii umane de acest gen.

Răspuns la: Carati-va ba acasa si apucati-va de treaba!
Adăugat de : baciu, 30 decembrie 2013
Sa-i ajute bogatii din Emirate, Qatar, Kuweit, Arabia Saudita, Brunei etc. Sa le ofere casa, masa si locuri de munca, doar sunt de-ai lor. De ce...
ion
31 decembrie 2013
emigranti...

trimisi inapoi ramburs... noi nu avem bani de scoli,spitale, dar sustinem bisericile cu sume enorme, emigranti,samd....

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6303 secunde