Bătălia pentru șefia Armatei. O decizie de ultimă oră și mișcările MApN

1759
Bătălia pentru șefia Armatei. O decizie de ultimă oră și mișcările MApN - armata-1548781775.jpg

Articole de la același autor

Curtea de Apel București a amânat, astăzi, pentru 12 februarie, un al doilea proces în care Ministerul Apărării Naționale solicită suspendarea și anularea decretului semnat de președintele Klaus Iohannis prin care a fost prelungit mandatul șefului Statului Major al Apărării (SMAp), generalul Nicolae Ciucă.

MApN a depus la Curtea de Apel București două acțiuni în contencios administrativ având același obiect: "anulare act administrativ + suspendare dec. nr. 1331/28.12.2018".

Cele două acțiuni au fost introduse în instanță pe 11 și 14 ianuarie și s-au judecat separat, astăzi, de magistrații Vasile Bîcu și Silviu Barbu, informează Agerpres.

În primul proces, reprezentanții Administrației Prezidențiale au cerut conexarea celor două dosare, susținând că cererile depuse de MApN sunt identice și nu pot fi dezbătute separat. În replică, MApN susține că cererile sale nu sunt identice, deoarece prima se întemeiază pe articolul 14 din Legea 554/2004 privind contenciosul administrativ, iar a doua pe articolul 15 din același act normativ. Instanța a dat dreptate MApN și a respins cererea de conexare.

Ulterior, consilierul care reprezenta MApN a anunțat că renunță în primul dosar la capătul de cerere privind anularea decretului semnat de Iohannis, iar judecătorul Vasile Bîcu a rămas în pronunțare pentru joi, 31 ianuarie, doar pe cererea de suspendare.

În al doilea proces, MApN a cerut amânarea dezbaterilor și a susținut că între cele două cereri există o legătură de cauzalitate.

În replică, Administrația Prezidențială a cerut din nou conexarea celor două dosare de vreme ce MApN recunoaște că există o legătură între ele, însă judecătorul Silviu Barbu nu a fost de acord, explicând că se poate invoca conexarea doar în primul dosar.

Judecătorul Silviu Barbu a amânat al doilea dosar pentru 12 februarie, motivul fiind că MApN are nevoie de timp pentru a-și pregăti apărarea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8503 secunde