Ai voie sau nu să parchezi pe un loc rezervat?

Bătălie pentru locurile de parcare din Constanța

3646
44

Articole de la același autor

Mulți constănțeni se confruntă cu probleme când vine vorba despre locurile de parcare. Tocmai pentru că parcările sunt insuficiente, șoferii preferă să plătească o taxă la Primărie și să-și rezerve un loc de parcare. Însă mare atenție, pentru că, deși ați plătit, dacă nu respectați anumite reguli, oricine are voie să parcheze pe locul dumneavoastră.

Ce se întâmplă dacă un șofer a parcat pe locul dumneavoastră sau v-a blocat accesul la locul de parcare? Dacă aveați plăcuța ridicată, tot ce trebuie să faceți este să sunați la Poliția Locală, un echipaj va constata situația, iar mașina care deranjează va fi ridicată. Totuși, dacă nu aveați plăcuța ridicată, oamenii legii nu pot face nimic, pentru că este vina dumneavoastră.

"Oamenii au obligația de a ridica acea plăcuță. Avem și cazuri în care șoferii parchează pe locurile rezervate de altcineva. În aceste situații, cei care au locurile plătite trebuie ca, la plecarea de pe loc, să ridice plăcuța. Altfel nu putem lua măsuri, decât dacă autoturismul respectiv a stat mult timp pe locul de parcare. Asta înseamnă că noi îl scoatem din baza de date, îi trimitem înștiințare acasă, cu confirmare de primire, în care precizăm că locul pe care îl ocupă era rezervat și îi cerem de îndată să își ridice autoturismul de acolo. După această procedură, îl mai lăsăm o zi, pentru a se conforma. Dacă nu se conformează, ridicăm autoturismul", a precizat Daniel Bratu, directorul Poliției Locale Constanța.

Nu există oră de rezervare!

Polițiștii locali primesc zilnic solicitări privind blocarea sau ocuparea locurilor de parcare închiriate. În multe dintre cazuri, însă, nu pot lua măsuri de sancționare a celor acuzați tocmai pentru că proprietarii nu și-au lăsat indicatorul în poziție verticală. Și pe pagina de Facebook a Poliției Locale Constanța au început să apară solicitări și întrebări.

"Noi, plătitorii de plăcuțe, suntem impropriu proprietari 24/24. Când plătesc nu este nici o mențiune. Totodată nu mai spuneți că, dacă nu am ridicat plăcuța, nu aveți ce să faceți! Cum nu aveți ce să faceți? Eu plătesc 24/24. Lumea vorbește pe la colțuri că are voie să parcheze liber de la 8 la 16, atunci să se micșoreze taxa sau nu mai plătesc. Parchez unde găsesc", a afirmat Marian Sivriu.

În municipiul Constanța nu există un interval orar la care se limitează rezervarea locurilor de parcare. De asemenea, nici în Hotărârea de Consiliu Local privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru 2015, care vizează "taxa de parcare", nu se menționează nimic despre intervalul orar. Totuși, se specifică faptul că "proprietarul indicatorului are obligația menținerii înscrisului de identificare a autovehiculului în stare lizibilă", iar "în absența autotu-rismului, indicatorul de rezervare trebuie menținut în poziție verticală".

"Dacă primim o solicitare în care cetățeanul precizează că a ridicat plăcuța, însă aceasta a fost ruptă de un conducător auto care și-a parcat mașina în locul său, atunci intervenim. De regulă, noi ne dăm seama dacă plăcuța a fost ridicată sau nu, se observă sub autoturism. În orice caz, cel care face reclamația va scrie o declarație în care va preciza faptul că plăcuța era ridicată. În situația în care vine și șoferul care a parcat în locul său și spune că nu a fost ridicată plăcuța, noi îi trimitem la instanță, care decide cine ce a făcut. Am avut cazuri de acest gen", conchide directorul Poliției Locale Constanța. 

Comentează știrea

44 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 
sofer
28 ianuarie 2015
locuri de parcare

Chiria pentru un astfel de loc nu e mare. Pentru cine are masina, o suta-doua sute de RON pe un an intreg, nu e un capat de lume. Ieftin ca braga. Problema e ca nu sunt astfel de locuri. Ceausescu ne-a lasat o mostenire grea la acest capitol in unele zone ale orasului iar autoritatile locale din ultimul deceniu au amplificat si mai mult aceasta stare de fapt in tot orasul, prin constructia altor cladiri printre blocurile deja existente, complicand astfel si mai mult situatia. Daca un bloc are toate locurile inchiriate, si daca vine un musafir la un locatar, unde sa-si lase masina? O lasa si el pe locul altcuiva. Chiar si eu am facut o data asta pentru juma de ora, dar macar am avut bunul simt sa las la loc vizibil o hartie cu numarul de telefon.

jiji
28 ianuarie 2015
uiuuuiiu

multe sunt lasate cu lunile fara sa fie miscate. nu mai zic de masini din alte judete...nu stiu cum se face dar au loc de parcare. faceti ca in elvetia- ma rog...preturi mai mici, dar acelasi sistem : locurile de parcare sunt marcate cu culoare albastra pentru rezidentiali fara idiotenii de fiare ridicate. in momentul cand platesti pt parcare ai voie sa lasi masina pe ORICARE loc liber gasit de culoare albastra din zona ta ex:404 - care cuprinde 10 strazi din jurul blocului tau/casei tale. daca o parchezi in alta zona, ex 405 - iei amenda. Evident, ca locurile sunt numarate si acolo si ai tot timpul un loc asigurat. Daca vine un musafir, plateste in prealabil pe internet o taxa de 1-2-3 zile...cat vrea sa stea si parcheaza pe locurile de alta culoare(rosie) sau pe culoare alba cu ora (mai scump). Controalele se fac zilnic, fara spagi si relatii si se dau amnezi. Cand pleci de acasa si mergi la munca/magazin/teatru/spital.....platesti locul de parcare pe loc si parchezi pe culoarea alba. Asa e in lumea civilizata, fara tziganii si certuri - dai banul, ai masina ai si loc. n-ai bani, iei autobuzul. .... masina costa.... nu e pentru toti somerii.

jiji
28 ianuarie 2015
completare

Si pretul pentru parcare va fi mai mare, conform cererii si ofertei. E aglomeratie in zona, sunt multe cereri, pac 1000lei /an locul. E zona de case, cu 3 masini pe strada, pac 50lei/an. ce daca parchezi in fata casei tale. Sa vezi cum se curata orasul de rable si aglomeratie. Este loc public nu privat cum zice papagalul in articol ca el plateste 24/24. Ai casa cu garaj, platesti impozit pt garaj, dar nu platesti pt parcare. Primaria iti asigura ca in fata garajului e parcarea interzisa. chiar si pt tine. ajungi acasa, o bagi in garaj. si niste amenzi de 1000lei, fara ridicari/ blocari si alte maimutareli. ....sa vezi acolo bani....dar astia vor fi bani albi.... cam greu sa-i furi. ciao sunt niste capete patrate la primarie, dar poate il scot din borcan si citesc ce am scris

tractor
28 ianuarie 2015
aberatii

Eu nu inteleg cum se pod da autorizatii aiurea, pe trotuare, alei , etc. Acestea sunt cai de acces pietonal, uitati-va si pe marile artere, ex. Bd. Tomis, soferi carora le lipseste bunul simt ,percheaza masina incat cu greu te poti strecura printre gardul viu si masina , ce sa mai vorbim de mamicile care plimba un copil cu caruciorul !!! Insa un proverb spune ca " pestele de la cap se impute ", , spagarul si groparul Constantei , se da cu caiacul pe mare.

Lică Sămădăul
28 ianuarie 2015
locuri la licitatie

Am vazut numeroase masini vai de mama lor, cad tablele de pe ele, nemiscate cu anii dar cu loc de parcare asigurat, in vreme ce altele mai rasarite, sunt parcate pe unde se nimereste. Ar trebui ca in fiecare an aceste locuri sa fie atribuite dar de la zero. Nu e corect ca unul cu o Dacie din '92 sa detina un loc pentru eternitate iar altul sa nu aibe pentru aceeasi eternitate, doar pentru simplul fapt ca s-a mutat mai tarziu in blocul dn apropiere, pierzand in felul asta "startul". De ce nu se aplica principiul cerere oferta? Adica in fiecare an, pentru un anumit loc de parcare sa existe mai multe oferte, si sa-l castige ala care da mai mult. In felul acesta si Primaria ar aduna mai multi bani. Ca un fel de licitatie. In felul acesta, ala cu Dacia poate o va da la fiare vechi, ala cu masina mai procopsita, va avea un loc de parcare,iar Primaria ar aduna mai multi bani, sa zicem 500 de RON sau chiar mai mult. Cunosc pe cineva care ar fi dispus sa dea si 7-800 RON pe an numai sa aibe un loc.

toto
28 ianuarie 2015
licitatie pentru locuri de parcare

Bun comentariul de mai sus. Si asa este, trebuiesc scoase la licitatie. Am o masina veche de un an, luata de noua, si pe care o parchez pe unde apuc, in vreme ce un vecin cu un Opel la mana a patra se lafaie intr-un astfel de loc. Umbla cu o faza scurta arsa si un stop spart si lipit cu scoch de un an de zile, ca n-are bani sa le inlocuiasca. As da si 1000 de lei pe an sa iau eu locul respectiv, dar omul e titular. Si NU E CORECT. Pana la urma e spatiu public, nu privat. Si ar trebui sa ne bucuram toti de el. Licitatie frate! CARE DA MAI MULT. Primaria ar aduna de 4-5 ori mai multi bani

Răspuns la: locuri la licitatie
Adăugat de : Lică Sămădăul, 28 ianuarie 2015
Am vazut numeroase masini vai de mama lor, cad tablele de pe ele, nemiscate cu anii dar cu loc de parcare asigurat, in vreme ce altele mai rasarite...
////
28 ianuarie 2015
intrebare

Sunt locuri de parcare rezervate, insa au placuta aplicata pe bordura ( nu au sistemul cu ridicarea placutei). In aceasta situatie cum se procedeaza atunci cand parcheaza altcineva pe acel loc de parcare?

io
28 ianuarie 2015
pret pentru loc

e normal ca toti parlitii sa-si permita sa plateasca un loc de parcare. Daca te duci cu gagica la Maritimo, intri la un film, iei o punga de pop corn, doua sticle de apa, apoi mai inti la Filicori si mai bei cate o cafea, si o bere mica, gata s-a facut cat plata unui loc de parcare pe un an. Adica apa de ploaie. Nu e rea idea cu licitatia.

Răspuns la: licitatie pentru locuri de parcare
Adăugat de : toto, 28 ianuarie 2015
Bun comentariul de mai sus. Si asa este, trebuiesc scoase la licitatie. Am o masina veche de un an, luata de noua, si pe care o parchez pe unde apuc...
pieton
28 ianuarie 2015
TRACTOR

TRACTOR ARE DREPTATE. CUM DRACU SA FIE INCHIRIAT TROTUARUL CARE ESTE SPATIUL PIETONAL SI EU PIETONUL SA FIU OBLIGAT DE IMBECILII DE LA PRIMARIE SA MERG PE CAROSABIL. IMBECILITATEA EDILILOR + a arhitectilor ESTE ATAT DE MARE INCT SUNT APROBATE PROIECTE DE CONSTRUCTIE FARA SPATIU DE PARCARE LA SUB-SOL. MAI MULT, PE BD MAMAIA EXISTA IMOBILE NOI, MODERNE, CU 7 NIVELE, SEDII DE MARI INSTITUTII CU.....6 LOCURI DE PARCARE IN SUB-SOL. INCOMPETENTII DE LA PRIMARIE AU CONSTRUIT UN SINGUR PARCHING SUPRAETAJAT IN 25 DE ANI. EUROPA NU AR REVUZA FINANTAREA , DAR DACA NIMENI NU CERE.....

localnic
28 ianuarie 2015
parcare

Primaria ar trebui sa indentifice locurile unde se mai pot face locurii de parcare ,intre blocuri mai sunt maidane pe care nici iarba nu creste dar si noroiul e pana la genunchi,iar parcarea e plina de locuri rezervate . Am incercat sa sugeram asfaltarea dar nu au bani . Pai daca asfaltai veneau si bani ca doritori sunt ,dar de primaria vrea bani moca.

44 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5617 secunde