Atenție pe cine primiți în casă!

Bătrân de 85 de ani prăduit de 50.000 de lei!

396
Un bătrân de 85 de ani, din Constanța, a fost prădat de suma de 50.000 de lei, pe care-i avea în apartament. Bătrânul a fost acostat de un bărbat și o femeie, în dreptul intrării în incinta unei casierii în care se efectuează plata facturilor de consum al energiei electrice din Piața Tomis III. Sub pretextul schimbării unei bancnote de 100 de dolari, cei doi au mers la domiciliul bătrânului, unde acesta a scos un plic în care se afla suma de 50.000 de lei, pentru a schimba persoanelor respective valuta, ulterior lăsându-l pe patul din dormitor.
Cele două persoane sunt suspectate de faptul că au profitat de un moment de neatenție a victimei și au sustras suma de bani din plic, după care au părăsit locul faptei, lăsând la locuința bărbatului o borsetă de culoare neagră, ce conținea bucăți de hârtie decupate potrivit dimensiunii bancnotelor. În dimineața zilei următoare persoana vătămată a verificat plicul în care își ținea economiile constatând că îi lipsește suma de 50.000 lei.
Polițiștii fac cercetări în vederea depistării celor două persoane.

XXX

Polițiștii constănțeni atrag atenția cetățenilor, în special a persoanelor vârstnice și care locuiesc singure, să nu intre în discuții cu persoane pe care nu le cunosc, care le prezintă o întâmplare emoționantă cu care se confruntă, spre exemplu cum că ar avea în spital internată o rudă ce urmează să fie supusă unei intervenții chirurgicale și neavând asupra lor decât sume de bani în valută, abordează astfel de categorii de persoane, cărora le câștigă încrederea, cerându-le să le schimbe în lei o anumită sumă sau să le acorde un împrumut lăsându-le drept "gaj" o borsetă cu "valută", care se dovedește a fi pur și simplu hârtii fără valoare.
Polițiștii recomandă cetățenilor care se confruntă cu astfel de situații să anunțe de îndată cea mai apropiată unitate de poliție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9092 secunde