În week-endul trecut

Bețivii și șoferii fără permis și-au făcut de cap pe șoselele constănțene

1106
Bețivii și șoferii fără permis și-au făcut de cap pe șoselele constănțene - 0fff3d32af80b4fa5a585d6fb54828c5.jpg
Tot mai mulți șoferi iau peste picior legea și viața și se urcă la volanul mașinilor deși sunt beți criță sau nu au permis de conducere. Cei mai mulți nu se află la prima abatere de acest gen și știu că justiția este preș în fața lor în astfel de probleme, cel mai rău putându-se alege cu o amendă.
Asta pentru că practica judecătorească din România este indulgentă, dacă nu chiar protectoare, cu infractorii șoselelor.
În week-end-ul ce tocmai s-a încheiat nu mai puțin de 15 șoferi s-au ales cu dosare penale pentru că au condus fie beți mangă, fie fără a poseda permise de conducere. Cel mai tare dintre ei a fost un om al satului, pe nume Vasilică P., din localitatea Ostrov. Amețit bine de alcool, având o alcoolemie de 0,57 mg/l, individul s-a urcat în tractor și a luat-o la plimbare prin comună. A fost oprit de polițiștii rutieri, care au constatat că Vasilică era beat, nu avea permis de conducere, iar tractorul nu era înmatriculat. Așadar, trei infracțiuni dintr-o mișcare.
Un alt individ special, dar din Constanța, Ștefan Dumitru, de 48 de ani, a fost oprit de polițiști însă, din anumite motive, a refuzat să se supună testării cu aparatul etilotest și recoltării probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, bărbatul emanând halenă alcoolică. Din păcate pentru el, pedeapsa pentru refuzul recoltării de probe în vederea stabilirii alcoolemiei prevede închisoarea de la 2 la 7 ani, mult mai mare decât cea pentru conducerea unui autoturism sub influența alcoolului.
În celelalte 13 situații, 7 șoferi au condus fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, în timp ce ceilalți șase aveau o alcoolemie în aerul respirat mai mare de 0,41mg/l. Toți s-au ales însă cu dosare penale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6867 secunde