Bijutierii constănțeni, băgați în ședințe de polițiști

2529
Bijutierii constănțeni, băgați în ședințe de polițiști - 029e23f16f75cc921ad9c57c82dd5695.jpg
În perioada februarie-noiembrie 2010, polițiștii constănțeni implementează Programul de prevenire a furturilor din locuințe, societăți comerciale și a furturilor de animale, al cărui scop vizează reducerea riscului de victimizare împotriva infracțiunilor de furt.
Unul dintre obiectivele principale ale programului constă în "pregătirea antiinfracțională a reprezentanților societăților comerciale de pe raza județului Constanța, în perioada martie-septembrie 2010".
Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, prin Serviciul Investigații Criminale, Serviciul de Ordine Publică și Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității a organizat, în data de 9.07.2010, o întâlnire pe tema prevenirii furturilor și tâlhăriilor, fiind invitați reprezen-tanții societăților comer-ciale ce au ca obiect de activitate comerciali-zarea bijuteriilor.
Bijutierii au fost sfătuiți să instaleze camere video care să funcționeze permanent, să asigure paza umană, să utilizeze vitrine cu încuietori sigure pentru expunerea bijuteriilor.
De asemenea, polițiștii le-au recomandat administratorilor să organizeze întâlniri cu personalul propriu în cadrul cărora aceștia să fie instruiți pe tema prevenirii furturilor și tâlhăriilor.
"Angajații trebuie să permită accesul în magazin doar a persoanelor autorizate, înaintea sau după încheierea programului de lucru, să servească clienții pe rând, să fie foarte vigilenți cu privire la încercările infractorilor de a le distrage atenția, la persoanele suspecte care vin în mod repetat fără a avea un motiv întemeiat, să nu lase niciodată clientul singur cu marfa nici măcar pentru un minut", sunt de părere polițiștii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3582 secunde