BILANȚUL POLIȚIȘTILOR. Peste 2.700 de constănțeni au arme de foc

302
BILANȚUL POLIȚIȘTILOR. Peste 2.700 de constănțeni au arme de foc - xarmemunitii-1644593552.jpg

Articole de la același autor

Pe linia regimului armelor, explozivilor şi substanţelor periculoase, în scop preventiv şi de constatare, în anul 2021 polițiștii constănțeni au desfășurat zeci de acţiuni şi controale. La Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Constanța există, în evidențe, 2.744 de deținători de arme de foc, ceea ce reprezintă 2,6% din numărul deținătorilor pe țară.

În ceea ce privește persoanele juridice, la nivelul județului se află în evidență 18 armurieri și 73 de agenți economici și persoane juridice de drept public, care dețin și folosesc armament și muniție. De asemenea, au fost soluționate, în anul 2021, 23 de dosare penale la regimul armelor și munițiilor. Totodată, pe linia de explozivi, sunt autorizate trei societăți care dețin și utilizează explozivi industriali, două depozite de materii explozive, 14 agenți economici care efectuează operațiuni cu obiecte pirotehnice de salvare navală și 20 de societăți autorizate pentru comercializarea și folosirea articolelor pirotehnice din categoriile F1-F4.

În plus, pe linie de substanțe periculoase, în județul Constanța există 129 de operatori economici autorizați pentru utilizare și petru prestări servicii cu produse pentru protecția plantelor. De asemenea, sunt înregistrați 69 de operatori economici autorizați pentru comercializarea produselor pentru protecția plantelor. Anul trecut, au fost constatate 13 infracțiuni la regimul nerespectării prevederilor legal din domeniul deșeurilor și au fost indisponibilizați aproximativ 200 de litri de produse de protecție a plantelor cu termenul de valabilitate expirat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5068 secunde