Arme periculoase, comercializate ca fiind airsoft. Poliția le confiscă

250
Arme periculoase, comercializate ca fiind airsoft. Poliția le confiscă - armeairsoftsursaicewordl-1599407025.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii au desfășurat, în această vară, la nivel național, o amplă acțiune pentru verificarea deținătorilor de arme supuse autorizării.

Controalele au avut loc în perioada 15 iunie - 15 august, în cooperare cu unitățile din sectorul privat, iar la final, au fost identificați sute de posesori ilegali de arme, fiind confiscate 116 arme destinate tirului sportiv. De asemenea, peste 100 de persoane sunt anchetate penal, pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Potrivit oamenilor legii, au fost identificate și mai multe firme care desfășurau operațiuni cu arme, fără a fi autorizate corespunzător.

"Astfel, au fost identificați 27 de operatori economici care comercializau arme ce foloseau forța de expansiune a gazelor sub presiune, pentru expulzarea unor proiectile de cauciuc, fiind expuse spre vânzare ca arme de tip airsoft", au arătat oamenii legii.

Armele cu bile de cauciuc pot fi extrem de periculoase, atrag atenția polițiștii.

"În urma efectuării expertizelor criminalistice balistice s-a stabilit faptul că, în cazul tragerii proiectilelor din cauciuc de la o distanță de mai puțin de un metru, există un potențial de penetrare a pielii, proiectilul tras putând cauza un prejudiciu permanent și ireversibil - o infirmitate fizică.

Leziuni similare pot fi cauzate și de armele scurte (pistol sau revolver) confecționate special pentru a arunca proiectile din cauciuc, prevăzute la categoria C.1 - arme neletale supuse autorizării, din anexa Legii nr. 295 din 2004 privind regimul armelor și al munițiilor.

Cercetările privind operațiunile cu aceste tipuri de arme sunt realizate la nivelul serviciilor și birourilor județene arme, explozivi și substanțe periculoase, cu sprijinul structurilor criminalistice, fiind indisponibilizate până în prezent 88 de arme capabile să propulseze proiectile din cauciuc prin acțiunea gazelor sub presiune aflate într-un recipient-butelie.

Pentru prevenirea apariției unor incidente în care sunt folosite astfel de arme, structurile specializate informează operatorii economici și persoanele fizice cu privire la obligativitatea obținerii autorizărilor necesare deținerii lor, în mod legal", au afirmat polițiști din cadrul Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4687 secunde