Amenzi pentru mașinile parcate pe trotuar, la Constanța

280
Amenzi pentru mașinile parcate pe trotuar, la Constanța - amenzipentrumasinile-1599406916.jpg
Constănțenii care își parchează mașinile pe trotuar riscă amenzi între 400 și 800 de lei. Au pățit-o deja doi șoferi care și-au lăsat mașinile pe trotuarele recent reabilitate, cu pavele, de pe bulevardul Mamaia. Polițiștii locali i-au sancționat pe fiecare cu câte 400 de lei. Conform prevederilor Hotărârii Consiliului Local Municipal Constanța nr. 184/2013, oprirea sau staționarea autovehiculelor pe trotuare se sancționează cu amendă de la 400 la 800 de lei.

De altfel, de când au fost reabilitate trotuarele din Constanța și placate cu pavele moderne, oamenii legii au aplicat zeci de sancțiuni pentru oprirea sau staționarea autovehiculelor în aceste zone.

"Redarea trotuarelor pietonilor reprezintă una dintre prioritățile Primăriei municipiului Constanța, dar, din cauza unor oameni care nu știu ce înseamnă respectul pentru cei din jur, de mai multe ori, trecătorii ajung să meargă pe carosabil, riscând să fie accidentați.

Direcția Generală Poliția Locală desfășoară permanent acțiuni de identificare a șoferilor care parchează în acest mod, pentru ca mașinile de pe trotuare să nu fie o priveliște des întâlnită în Constanța", spun reprezentanții Primăriei Constanța.

Aceștia solicită constănțenilor să semnaleze aceste fapte antisociale la numerele de telefon ale Poliției Locale - 0241.484.205, de la Dispecerat, sau 0799.606.142 pentru aplicația WhatsApp.

"Ne-ar fi de mare ajutor dacă fotografiile trimise de dvs. ar conține numerele de înmatriculare ale mașinilor sau alte date de identificare, pentru a putea depista rapid persoanele care încalcă legea. Dar, în primul rând, conducătorii auto ar trebui să se gândească de două ori înainte de a alege trotuarele drept locuri de parcare", susțin cei de la Primăria Constanța.Top articole din Eveniment

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3922 secunde