Escrocii profită de Covid-19 ca să facă bani. Care este schema de înșelăciune

517
Escrocii profită de Covid-19 ca să facă bani. Care este schema de înșelăciune - metodaaccidentcovidsursaeuropa-1599407635.jpg

Articole de la același autor

Escrocii au adaptat deja vestita "metoda Accidentul" la contextul actual, în care pandemia de coronavirus face tot mai multe victime, iar populația este alarmată. Drept pentru care, polițiștii constănțeni atrag atenția că, în ultima perioadă, mai multe persoane au fost apelate telefonic de necunoscuți care nu au mai invocat diverse accidente rutiere, ci îmbolnăvirea cu Covid-19 a apropiaților celor vizați de escrocherie.

"Specific acestui mod de operare este faptul că persoanele sunt contactate telefonic de către persoane necunoscute care, prin atribuirea unor calități false și invocând diverse pretexte, încearcă să obțină sume de bani. Astfel, persoane necunoscute solicită cetățenilor diferite sume de bani, invocând internarea în spital a unei rude apropiate, ca urmare a îmbolnăvirii cu virusul Covid-19. În acest context, sub pretextul costului tratamentului medical, sunt solicitate sume mari de bani", au arătat reprezentanții IPJ Constanța.

Pentru a nu ajunge victima acestor infractori, polițiștii le recomandă constănțenilor să manifeste prudență atunci când sunt contactați de necunoscuți, indiferent de calitatea invocată, și să nu dea curs solicitării de a trimite bani.

"De asemenea, luați legătura cu membrii familiei și verificați dacă au nevoie de ajutor. În niciun caz nu acceptați o întâlnire directă cu persoana care v-a apelat. Dacă aveți suspiciunea că ați putea fi victima unei infracțiuni de înșelăciune, apelați numărul unic de urgență 112", au mai subliniat polițiștii. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4234 secunde